Vanliga frågor kring administration av innehåll i digital monter

Här samlar vi vanliga frågor kopplat till administration av innehåll och information i er digitala monter.

Så administerar ni informationen i er digitala monter

  1. Vi har skickat ut en länk för aktivering av monter på det virtuella mässgolvet för Gymnasiedagarna och Future Skills 2020. Länken leder till en sida där du registrerar din digitala monter, genom att fylla i ett formulär med information som är kopplad direkt till montern.
  2. I formuläret anger ni kontaktuppgifter till den som ska administrera montern (monteransvarig) samt information som ska finnas i er monter. Därefter sparar ni informationen, och en bekräftelse skickas ut till monteransvarigs e-post.
  3. I bekräftelsemailet finns en länk till adminsidan för er monter döpt Klicka här för att redigera din monter. Ni kan ändra och uppdatera er information genom att klicka på den länken.

Har ni inte fått länken för att registrera er monter? Kontakta då oss via gymnasiedagarna@goteborgsregionen.se eller futureskills@goteborgsregionen.se.

 

Frågor kring formuläret på adminsidan för "Min monter"

 

Fråga: Måste vi fylla i alla fält i formuläret på adminsidan för "Min monter"?

De fält som ni måste fylla i är markerade med en *. Förutom dessa fält kan ni själva bestämma vad ni vill berätta om er skola/organisation/företag.

 

Fråga: Vad menar ni med att besökarna kan lämna en intresseanmälan?

Om ni väljer att besökare i er monter ska ha möjligheten att göra en intresseanmälan kommer det att finnas ett anmälningsformulär i er monter, där besökaren kan lämna sina kontaktuppgifter till er.

Ni kommer då att kunna ta del av en lista med en sammanställning över alla som har lämnat en intresseanmälan till er.

 

Fråga: Hur laddar vi upp en film i vår monter?

För att kunna ladda upp en film i er monter måste ni först ladda upp filmen på er Youtube-kanal eller på Vimeo. Ni lägger sedan in en länk till filmen i formulärer på adminsidan för er monter. Filmen kommer att synas direkt i montern.

Det går att ladda upp som mest två filmer.

Instruktioner för Youtube:

Instruktioner för Vimeo:

 

Fråga: Vad menar ni med Schema för egna livemöten?

Detta är en möjlighet för er som någon gång under mässans öppettider planerar att hålla ett eget informationsmöte/seminarium/föreläsning, som alla besökare kan ta del av.

Detta är ett komplement till de livemöten som bokas in för privata samtal.

 

Fråga: Flik 5: Ladda ner material – vad menar ni med att jag ska lägga in webbadresser till material?

Under fliken ”Ladda ner material” som kommer att finnas i de digitala montrarna (se bild) har ni möjlighet att länka till PDF-material som ni själva har laddat upp på webben, eller till en webbsida där ni har samlat ert material.

Gör så här för att länka till material som besökarna kan ladda ner:

Fråga: Vad menar ni med att det finns möjlighet att länka till extern webbsida med aktivitet?

Vi vet att många av våra utställare planerar att hålla i olika aktiviteter, exempelvis tävlingar eller quiz, i samband med att de medverkar på Gymnasiedagarna och Future Skills. Detta är en möjlighet för er att länka till den webbplats där aktiviteten finns.

Länken kommer synas tydligt i er monter, genom en egen knapp under rutan där er kontaktinformation syns.

 

Fråga: Vad menar ni med

"Besökaren kan välja att se enbart utställare som har egen live föreläsningar eller tävlingar. Kryssa i om ni vill synas när besökarna vill se:

?På det virtuella mässgolvet kommer besökarna ha möjlighet att filtrera vilka utställares montrar som syns, utifrån ett flertal olika filtreringsalternativ – däribland "Seminiarier och föreläsningar" eller "Möjlighet till aktivitet såsom tävling etc".

Kryssa i om ni vill att er monter ska synas. OBS! Tänk på att ni bara ska kryssa i någon av dessa om ni erbjuder seminarier, föreläsningar eller tävling.