Tisdag 24 oktober

10:15 Teckentrallarna 

Elever och övriga körmedlemmar i teckensångskören Teckentrallarna uppträder denna förmiddag. Teckentrallarna består av elever från flera anpassade skolor i regionen. Basen för kören är Trekungagymnasiet i Kungälv, men kören består även av elever från Torlidskolan i Kungälv samt Aranäsgymnasiet i Kungsbacka.

 

13:45-14:15 "Det är inte alltid så lätt" med Linus Mattsson

 

Linus Mattsson är en ståuppkomiker och föreläsare som hela sitt yrkesliv arbetat i autismspecifika verksamheter. Han har själv diagnoserna ADHD och Autism och brinner för att sprida kunskap kring dessa diagnoser på ett engagerat, personligt och roligt sätt. På Kommunikationskarnevalen kommer han att skämta och prata om kommunikation både utifrån ett perspektiv som person med NPF-diagnoser och utifrån ett perspektiv som elevassistent och kommunikationsstödjare i särskolan.

 

19:00- framåt Karnevalsbandet Sign Up

Maria Krafft Helgesson, sång och tecken
Nina Ahlsell, sång och keyboard,
Mats Larsson, bas,
Göran Hartman, trummor
Jan Terneby, gitarr
Sign Up sjunger rock, pop, schlager och visor med tecken som AKK (TAKK). Sign Up ger konserter och har en youtube-kanal med filmer med musik och tecken med över 5 miljoner visningar.
Sign Up bjuder upp till dans och sång med tecken som AKK. Det är bara att hänga på och ge dig ut på dansgolvet.

 

Onsdag 25 oktober 

11:00-11:30 Titta tavlan talar med Eldorados Dagliga verksamhets teatergrupp

Vad händer om vi gör teater av en tavla?
Det har skådespelarna i Eldorado daglig verksamhets teatergrupp tagit reda på. Hösten 2022 hade ensemblen premiär på musikteaterföreställningen ”Titta, tavlan talar!”
Ni kommer här att få se valda delar av föreställningen.

 

 

 

 

 

  ”Solstrimma” (1891) av Erik Werenskiold ingår i Göteborgs konstmuseums samlingar.