Keynote Speakers

   

Keynote speaker Stefan Söderfjäll 

To team or not to team

Under den här föreläsningen berättar Stefan om den omfattande forskningen på team och vad som gör att team fungerar bättre och sämre. Han berättar också om olika metoder som forskningen har gett stöd för fungerar om man önskar förbättra teamarbete och om en metod, baserad på denna forskning, som han utvecklat och som heter Team pro workshop.

Stefan Söderfjäll är fil. Dr i psykologi, organisationskonsult och författare till ett flertal böcker inom området ledarskap, teamdynamik, mål och motivation. Han har i drygt 20 års tid arbetat med att föra ut forskningsbaserad kunskap och metoder i syfte att bidra till bättre fungerande ledarskap och teamarbete i allehanda organisationer.

 

 

 

Keynote speaker Lars Konge

The Implementation Gap in Simulation-based Medical Education”

Under den här föreläsningen berättar Lars om -Evidence shows that simulation can be safer, more effective, less stressful, and cheaper than traditional training-Still, we continue to practice on patients and many expensive simulators are gathering dust

-In this Keynote Lecture, Professor Lars Konge from the Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES) will present the latest evidence on implementation of simulation and discuss facilitators and barriers with the audience

Lars Konge is a certified cardio-thoracic surgeon and the head of research at the Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES), Rigshospitalet, Copenhagen, Denmark. He has a Ph.D. in assessment and his main research areas are simulation-based training and certification of technical skills. Professor Konge is one of the world’s most active researchers in medical education and has published more than 300 papers in international peer-reviewed journals. He has been the supervisor on 25 Ph.D.-dissertations and is currently supervising 14 Ph.D.-students regarding projects including simulation.

 

 

 

 

Keynote Sandra Lindström 

Sandra Lindström, leg. psykolog och föreläsare lyfter områden som rör människor och deras beteenden kopplat till kontextuella faktorer. Vad påverkar människors upplevelse av stress och otrivsel? Hur kan vi förstå psykisk ohälsa ur ett individ och samhällsperspektiv? Hur bygger vi upp strategier och förmågor som hjälper oss att hantera livets och arbetslivets utmaningar?

Föreläsningen - Den ojämställda stressen

Statistiken talar sitt tydliga språk. Arbetslivet är ännu inte jämställt. Löneskillnaderna och glastaket består. Kvinnor utför fortfarande mer obetalt arbete i hemmet än män. Det är den krassa statistiken. Men vi vet också att statistiken inte visar allt. Det finns många små detaljer i vardagen som inte mäts. Men som känns. Som skaver. Stressar.

Tvätten som aldrig tvättar, viker och lägger sig i rätt byrålåda själv. Alla de där födelsedagarna som ingen minns, gympapåsar som ska packas, helhetsperspektivet. Projektledarrollen. Att vara den som ständigt tar initiativet till att prata och lösa problem. Och så till sist konsekvensen. Utmattningen som lurar där runt hörnet.

Det handlar om en generation av kvinnor som går på knäna.

Vi behöver sätta ljuset på samhällsproblemet och lyfta skulden och skammen från enskilda människors axlar. Individuella hanteringsstrategier räcker inte när hela samhället är skevt. Vi kan inte hålla på och plåstra om en och en människa i taget, när våra arbetsmiljöer, hemmamiljöer och offentliga miljöer behöver ett jättestort bandage.

Vad är det då som ställer till hinder för oss? Varför verkar det vara så himla svårt att förändra? Hur ska vi göra för att närma oss riktig jämställdhet och kunna organisera livet och arbetslivet på ett sätt som är socialt hållbart.

 

Keynote speaker Jonathan Wedman

Artificiell intelligens (AI) på kliniskt träningscenter

Under den här föreläsningen berättar Jonathan om AI- vad är det egentligen och på vilket sätt kan vi använda AI i våra verksamheter.

”Jonathan Wedman är forskare och lektor i beteendevetenskapliga mätningar vid Umeå universitet. Han spenderar merparten av sin tid vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap men är också utnämnd excellent lärare och är en del av Universitetspedagogik och lärandestöd. Med en förkärlek för provkonstruktion och psykometri kombinerat med ett långtgående intresse för pedagogik har han fördjupat sig i AI utifrån dess tillämpningar inom undervisning och examination i högre studier.”