TelecomWorld Haugesund 29.-30. april
Kortversjon av programmet kan du laste ned her: Program pr. 7. april
Mandag 28. april kl. 19.30
Dagen før konferansen ønskes vi velkommen (med rosa Hummelpung!) til byen av ordføreren i Haugesund i det rosa Rådhuset! Deretter blir det litt mer "uhøvla" med mat, god drikke og humørfylt mingling på Høvleriet (995.-)
Her er det bare ca 15 ledige plasser 8. april.
Tirsdag 29. april
Den nye televerden – ny storm i vente?
I denne sesjonen setter vi søkelyset på ulike perspektiver på omstilling av telebransjen. Hvilke muligheter til vekst har de ulike aktørene? Hvorfor trengs det ikke bare nye plattformer, men også ny organisering.
Kl. 10.30
Pablo Barrera - Konsernsjef i Haugaland Kraft
Å bygge en sterk og bærekraftig region
Pablo Barrera er konsernsjef i Haugaland Kraft og har bred erfaring fra ulike roller i Yara og hans tidligere arbeidsgiver The Boston Consulting Group. Han kom til Haugaland Kraft fra et internasjonal verv som administrerende direktør for IMAGINE Food Collective, et verdikjedesamarbeid for de største globale private aktørene innen mat og landbruk, hvor han var på utlån fra Yara. Før den tid har han hatt ulike roller i konsernledelsen som har inkludert globalt ansvar for innkjøp, logistikk, strategi og forretningsutvikling, kommunikasjon og myndighetskontakt. Han var medlem av konsernledelsen fra 2018 til 2021, og før det var han landssjef for Yaras virksomhet i Chile.
Kl. 10.50
Georg Svendsen - VP Infrastructure i Telia Norge
Fremtidens telemarked: Et hav av muligheter
Georg Svendsen (født 1975) er vokst opp i Svartskog og er leder for infrastruktur i Telia Norge. Han har dermed ansvaret for både mobil- og fastnettet.
Svendsen har mange års erfaring fra telekombransjen, og kommer sist fra stillingen som teknisk direktør (CTO) i Telenor Danmark, hvor han har jobbet siden 2017. Han har bred telekomerfaring fra både Europa, Asia, Norge og Afrika hvor han har hatt mange ulike lederroller. Han har sin utdannelse fra høyskolen i Sør-Trøndelag i tillegg til lederkurs fra blant annet Harvard og MIT.
Kl. 11.10
Ole Petter Hatlevoll - Dagleg leiar i Sognenett
Min kamp mot Elon Musk
Ole Petter er CEO i Sognett og styreformann ni både Fiberforening og Sognenett IT. Han er også EVP i Digital Services Sognekraft AS.
Kl.11.30 Pause 15 min
Kl. 11.45
Kristin Dahle Larsen - Konstituert telesjef i Lyse Konsern
Veikart til bærekraftig konkurranse i norsk telekom
Kl. 12.05
Kamilla Sharma - Avdelingsdirektør for Marked og tjenester i Nkom
Kenneth Olsen - Fagsjef Marked og tjenester i Nkom
Ekomloven - krav og utfordringer
Kl. 12.35
Robert R. Olsen - Business Area Manager Service Providers i nLogic
Åpne nett – behov og tilpasninger
Kl. 12.50
Jonas Persson - VD i Nordity Fiber
Konkurrens i marknaden på olika nivåer – reflektioner från Norska och Svenska stadsnäten
Jonas Persson er VD for Nordity Fiber, en del av Infranode, og har lang erfaring av drift av stadsnät og nært samarbeid med kommuner. Han har tidigare vært VD for Karlstads El- och Stadsnät AB og samverkansbolaget Mittnät AB i Värmland, samt hatt posisjonen som VP och sjef på Mälarenergi Elnät AB.Kl.13.10 LUNSJ
Får vi aktiv konkurrranse på plattformbasis? Hva avgjør? Får tjenestetilbudet kraftig økt betydning ved åpne nett og hvem vinner på det? Operatørene må øke teleprisene på grunn av kostnadsøkning og dyr utbygging mens myndighetene roper om lavere sluttkundepriser mobil og fast? Er sammenligninger med Sverige og Dannmark på sin plass?
Kl. 14.00
Øyvind Halvorsen – Seksjonssjef i Nkom
Dette krever Nkom av plattformer for åpne nett
Kl. 14.20
Egil Risvoll Sørensen - Vice President IT Wholesale i Lyse Tele
Hovedprinsipper i utviklingen av åpen plattform
Kl. 14.40
Anonyme Konseptutviklere
Størrelse betyr ingenting når nettene åpnes!
Kl. 15.00
Tor Arnfinn Svennevig – Salgsdirektør Wholesale i Telenor Norge
Wholesale plattform i et modent Marked
Kl.15.20 Pause 10 min
Kl. 15.30
Trond Larsen - CEO i NextGenTel
Forventninger til nytt prisnivå på fiber
Kl. 15.50
Vegard Kjenner – CTO Huawei Technologies Norge
VPP – Hva er det? Hvordan kan telekom tilbyderne skape en ny inntektsstrøm mot kraftbransjen?
Kraftbransjen er konstant avhengig av å holde nettet sitt i balanse. For å kunne gjøre dette, med mer og mer varierende kraftproduksjon som vind og solkraft, trenger de tilgang til reservestrøm. Telekom operatørene, med sin distribuerte infrastruktur, er en perfekt kilde for kraftbransjen (VPP – Virtual Power Plant). Foredraget vil belyse hvordan operatørene kan gjøre sine back-up batterier om til en inntektskilde, og derav bl.a dekke inn investeringen som vil komme som krav fra nytt nødnett på backup strøm og oppetid.
Kl. 16.05
Martin Persson - Enterprise Account Executive i Billogram
Kl.16.20 Pause 10 min
Kl. 16.30
Paneldebatt
Muligheter og utfordringer i åpne nett
-----------------
Kl. 16.50
Kjell Ivar Hansen - CEO i Kysttele
Tiltak mot sabotasje: Robust Nord-Norge
Vi kommer aldri til å kunne sikre all infrastruktur fullstendig. Men vi kan bygge og drifte
så robust, så fleksibelt og så gjennomtenkt at vi tåler et angrep eller en uforutsett
hendelse. Da kan vi reise oss raskt igjen
Kjell Ivar er CEO i Kysttele AS, et fiberselskap som driver 1.600 km sjøkabler i Norge Han var medgründer og administrerende direktør/president i Catch Communication ASA, som ble solgt i 2005. Han har mer enn 20 års erfaring fra TMT-bransjen, med drift og ledelse av både nasjonale og internasjonale prosjekter. Han har jobbet med oppsett av internasjonale selskaper i Norden og Midtøsten, og har mer enn 10 års erfaring med investeringer i startups. Kjell Ivar har en bachelor i informatikk og Telenor Master of Management.
Kl. 17.05
Olav Lysne – Direktør i SimulaMet og leder av Lysne III-utvalget
Ny verdensordning – nye sikkerhetsbehov
Olav Lysne har tidligere ledet arbeidet med to sikkerhetsvurderinger også inkludert infrastruktur. Regjeringen har satt ned et ekspertutvalg som skal gi konkrete forslag til hvordan staten kan ivareta nasjonal kontroll med kritisk digital kommunikasjonsinfrastruktur, som mobil- og bredåndsnett. Olav Lysne, direktør ved SimulaMet og professor ved OsloMet, skal lede arbeidet. Populært kalles utvalget Lysne III.
Kl. 19.00
Onsdag 30. april
(Forbehold om rekkefølge og endringer)
Ny medieverden – ny televerden. Får vi nettbaserte AI-tjenester?
Hva krever den nye medieverden? Vil konkurransen i telemarkedet årene framover bli flyttet fra infrastruktur til tjenester i større grad enn før? Hvilke nye tjenester får vi? Vil vi få nettbaserte AI-tjenster? I mobilnettet er konkurransen i en større grad enn i fastnettet på tjenestenivå. Vil det samme skje i fastnettet?
Kl. 09.20
Bjarne Andre Myklebust – Distribusjonssjef i NRK
5G og bredbånd endrer både hvordan vi ser og produserer TV
Bjarne Andre Myklebust er en norsk journalist og redaktør som har vært ansatt i NRK siden midten av 2000-årene. Han har siden 2016 hatt stillingen som distribusjonssjef i NRK. Han har tidligere vært nettsjef og redaktør for nrk.no og yr.no.Kl. 09.50
Torgeir Røynstrand - Kommersiell direktør privatmarked i Telia Norge
Telias rolle i den globale TV- og strømmekrigen
Kl. 10.10
Mariann Salvesen – Direktør i Haugaland Kraft Fiber
En ny televerden: Et spørsmål om størrelse?
Mariann Salvesen er direktør i Haugaland Kraft Fiber og kom fra stillingen som Vice President Business Development Modification & Yard Services, Aibel AS i Haugesund. Hun er en meget erfaren leder med solide resultater fra ledelse av større organisasjonsenheter. Salvesen har en betydelig erfaring fra forretningsutvikling og salg, strategiprosesser og strategiutvikling samt innen finans og økonomistyring. Hun er utdannet siviløkonom og har tatt videreutdanning innen ledelse, coaching og Project Management på høyere nivå.
Kl. 10.30
Peter Atterlöf - Senior Account Director fra Ciena og Rune Holsve – Manager IP og Transport fra Telia
Robust og skalerbart nettverk for datasenter og AI tjenester
Kl.10.45 Pause 15 min
Sikkerhetspolitisk storm – hvilke endringer kreves?
Hva ligger i Lysne III-utvalgets forslag om nasjonale skyløsninger. Trenger vi et sterkt nasjonalt tallknusingssenter for AI? Kan vi stole på Starlink eller må vi snarest se til Europa?
Kl. 11.00
Bjørn Rønning - leder Norsk Datasenterindustri
Stor vekst og store utfordringer
Kl. 11.15
Torgeir Waterhouse - Daglig leder i Otte
Fra infrastrukturkonkurranse til tjenestekonkurranse
Kl. 11.45
Morten Kveil - Ansvarlig for Nokia enterprise markedet i Norge og Island
Viktigheten av europeiske leverandører
Morten (1969) er bosatt i Tønsberg. Han er utdannet innenfor telekommunikasjon og har gjennom snart 30 år i bransjen jobbet med å bringe nye innovative løsninger til markedet. Bakgrunn fra Alcatel-Lucent og har nå ansvar for Nokia enterprise markedet i Norge og Island.
Kl. 12.00
Den digitale grunnmuren: Hvordan ha kontroll på verdikjeden i geopolitisk usikre tider
Hilde Walter Moland - Head of Datacenter i Eidsiva Digital
Hilde har over 20 års erfaring innen forretningsutvikling, digitalisering og teknologi, og har ledet Eidsiva sin datasentersatsning siden 2023. Eidsiva bygger Norges digitale grunnmur, og datasenter er viktig byggestein i den digitale grunnmuren. Med sin unike verdikjede og offentlige eierskapsmodell, er Eidsiva et naturlig valg for det offentlige Norge og leverandører av samfunnskritiske tjenester.
Lars André Hjellødegård – Direktør Mørk Fiber i Eidsiva Digital
Lars har mer enn 20 års erfaring fra telekom bransjen og leder Mørk Fiber satsningen til Eidsiva etter oppkjøpet av Hafslund Fiber. Med markedets beste og mest moderne fibernett og som det eneste nøytrale alternativet for Mørk Fiber i Oslo er målsetningen å være det soleklare førstevalget for alle som har kvalitet og sikkerhet øverst på agendaen.
Kl.12.20 Pause 10 min
Kl. 12.30
Halvor Bjercke – CEO i Green Mountain
Kl. 12.50
Jon Gravråk – CEO i Bulk Infrastructure
Jon Gravråk er administrerende direktør i Bulk Infrastructure, et av Nordens ledende selskaper innenfor digital infrastruktur. Før dette var han Chief Digital Officer i Telenor ASA, hvor han ledet selskapets digitale transformasjon. Tidligere jobbet han som partner i McKinsey & Company, med fokus på telekommunikasjon og digitalisering. Gravråk har en Master of Science i økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen BI og City University London.
Kl. 13.10
Paneldebatt
Kl. 13.30
Avsluning - Lunsj