LIFE är Strängnäs stifts sommarläger för ungdomar mellan 15 och 23 år.Här får du tillfälle att fira gudstjänst, vara med på workshoppar, fördjupa dig i exempelvis teologi, musik eller ledarskap, lära känna nya människor, prata tro och liv tillsammans med andra kristna ungdomar och vara en del i lägergemenskapen.

I år är temat på lägret The Mission. Vi uppmärksammar och firar 150 år av internationellt engagemang och får besök av både vår egen biskop Johan och biskop Abednego från Tanzania.


Målgrupp
LIFE vänder sig till dig som är född år 2009 eller tidigare, ålder 15-23 år. Lägret är för ungdomar och ungdomsgrupper från församlingar i Strängnäs stift.
Grupper av ungdomar som kommer från sin församling ska ha med sig en församlingsledare. Församlingsledaren ska känna sina ungdomar. Om det finns funderingar eller frågor kring detta, kontakta Daniel Brodén.


Tid och plats
Incheckning från kl. 12.30 måndag den 5 augusti. Avslut ca kl. 13.30 torsdag den 8 augusti. På stiftsgården Stjärnholm. 


Kostnad
Ungdom: 1 200 kr.
Församlingsledare: 3 000 kr.
Vi fakturerar församlingen efter lägret.


Kontakt
Om du har frågor om lägrets innehåll, kontakta Daniel Brodén. Om du har frågor om anmälan, avbokning eller annat praktiskt, kontakta Anna-Maija Junnila.


Anmälan
Vi samarbetar med Sensus och behöver därför personnummer för alla och bostadsadress för dem som inte fyllt 16 år den 5 augusti 2024.

Anmäl er här senast 2/6

Stiftsgården Stjärnholms kostriktlinjer - läs innan du anmäler dig eller någon annan.


Spår

I samband med anmälan behöver du välja ett av fem SPÅR som du följer på förmiddagarna.
Du behöver välja både ett första- och ett andrahandsval:

 1. Agera för en bättre värld – Zandra Öman Lund
  Ser du orättvisorna i världen och vill göra något åt dem? Här får du verktyg och kunskap till att göra just det. Spåret ger dig även grundutbildningen för att bli Ageravolontär. 
 2. Ungledarutbildning - Emma Uddmyr
  Min roll som ledare i kyrkan: varför är min roll viktig? vad kan jag göra och hur gör jag det? 
 3. Sjung och spela - Agnes Falk
  Vi sjunger och spelar tillsammans, bland annat musik från den världsvida kyrkan. Ta gärna med dig något instrument.
 4. Teologi - fördjupning - Magdalena Johansson
  Uppdraget: Önskad, älskad, kallad? JA! Och DU har ett uppdrag! Vad Bibeln säger om det undersöker vi tillsammans. 
 5. Göra skillnad – Tillsammans - Liv Olsson
  Du behövs när vi förändrar världen och vi gör det tillsammans. Vi kommer att göra ett djupdyk i Svenska kyrkans arbete runt om i världen och lära oss mer om de fem fokusområdena. 

Samtycke

Strängnäs stift kommer att fotografera och filma under LIFE-lägret. Dessa bilder/filmer kan komma att publiceras på stiftets Facebooksida under dagarna. Bilderna kommer också att sparas i Strängnäs stifts bildarkiv för att vi ska kunna göra reklam för framtida LIFE. Bilderna kommer inte att säljas eller användas av någon annan än Svenska kyrkan i Strängnäs stift. Deltagarna behöver lämna in samtyckesblanketten (högst upp på denna sida) där det framgår vilken publicering som är möjlig. Det går att ge sitt medgivande till viss publicering och säga nej till annan.