Om Gävle

Gävle är en av landets snabbast växande städer och har idag drygt 100.000 invånare i kommunen. Likt många hamnstäder har staden en historia som viktig mötesplats och ännu idag är Gävle en populär destination för konferenser, kongresser och evenemang. Det geografiska läget med endast 60 minuters tåg- och bilresa från Arlanda gör staden lättillgänglig och väl på plats så ligger det mesta på promenadavstånd.

Gamla traditioner möter moderna tillväxtbranscher och Högskolan i Gävle är en stark kompetensmotor i regionen. Vår stad förknippas med kända varumärken som Gevalia, Mackmyra Svensk Whisky och Brynäs och till ett av de mer nyetablerade företagen i Gävle hör bland annat det multinationella datorföretaget Microsoft. Men den största kändisen av alla är nog utan tvekan Gävlebocken som följs av människor i mer än 130 länder varje år.

Gävle erbjuder en härlig mix av en storstads utbud och den lite mindre stadens bekvämlighet. Välj mellan skog, hav och stadsliv likväl som mellan stillhet och puls och det är kontrasterna som ger de starka upplevelserna.

Varmt välkommen till Gävle!

Korta fakta om Gävle