Socialt program och fysisk aktivitet

Under kongressdagarna ges möjlighet fylla på energi i både kropp och själ, i aktiviteter utanför kongressprogrammet.

Missa inte heller chansen att delta i den fantastiska SFAM-kören, som återuppstår under kongressen.

Vid SFAM-kongressen i Gävle återuppstår SFAM-kören ur sin Covid-dvala. Vi är den enda specialistföreningen som har en egen kör och den har funnits i mer än 20 år nu. Men existerar bara några korta dagar vid våra möten. Vi träffas och repeterar 2 gånger på plats och har ett uppträdande inför kollegorna vid torsdagens bankettmiddag. 3-4 låtar med stämmor att lära sig brukar vara lagom. ”Bort allt vad oro gör” har blivit vår signaturmelodi och den har vi sjungit alla gånger vi varit med. Därutöver ytterligare låtar som körledaren Lars Englund, allmänläkare i Borlänge, väljer ut. Du får noter utskickade innan. Du som vill vara med och sjunga kan anmäla er direkt till Lars E på englund1@telia.com. Ange vilken stämma du vill sjunga.

TRÄNINGSPASS

Ons 30/3 17.00-18.00           Yoga (Elin Sandberg)

Tors 31/3 07.00-08.00           Fysträning (Malin Enarsson)

Tors 31/3 17.15-18.00           Yoga (Elin Sandberg)

Fre 1/4 07.15-8.00                Fysträning (Malin Enarsson)

Information om lokal kommer att meddelas under kongressen.

Malin Enarsson är ST-läkare på Falu vårdcentral i Falun och doktorand på KI. Hon skriver sin avhandling om fysisk aktivitet och proteinmarkörer i blodet och tarmflora och dess samband med hjärt-kärlsjukdom. Hon har en kandidatexamen i idrottsfysiologi, nutrition och folkhälsa från San Diego State University och vill förbättra Sveriges folkhälsa med rörelse.

Elin Areskoug Sandberg är ST-läkare på Ellenbogens Vårdcentral, Praktikertjänst, i Malmö. Hon arbetar på en avhandling om yoga, dans och mindfulness för ökad psykisk hälsa hos barn och ungdomar. Yogainstruktör sedan 10 år och känd som “Yogadoktorn”. Under kongressen leder Elin två yogapass med enkla övningar som alla kan göra, ett bra sätt att sträcka ut kroppen, hitta vila inuti och ge sig själv en skön mental paus.

KONSTVISNINGAR 31 mars kl. 17.00 och 17.40

Gävle sjukhus är länssjukhuset i Gävleborg och består av en spännande blandning byggnader från mitten av 1800-talet fram tills idag, där det röda teglet går som en röd tråd genom området. Sjukhuset är placerat bredvid stadsparken Boulognerskogen och den slingrande Gavleån. Från många verksamheter kan personal, patienter och anhöriga blicka ut mot den skogsbotaniska parken Valls hage. På Gävle sjukhus finns en stor del av Region Gävleborgs konstsamling placerad, allt ifrån grafiska verk till en koreograferad upplevelsepromenad, skulpturer och videoverk.

Region Gävleborgs konstpedagoger Louise Sundberg och Ellinor Ahlstrand erbjuder två parallella konstvisningar på Gävle Sjukhus (18 min promenad från Gävle Konserthus). Båda visningarna erbjuds kl. 17.00 och kl. 17.40. Möt konstpedagogerna vid huvudentrén.

1.       Visning av utställningen Bortom Bilden där möten skapas mellan konstverk ur den regionala offentliga konstsamlingen och nyskrivna litterära texter av fristadsförfattaren Mahdieh Golroo från Iran, där hon lyfter frågor om demokrati och yttrandefrihet.

 2.       Visning av ett urval av konsten på Gävle sjukhus som finns i de mest centrala delarna och som har syftet att skapa stimulerande och humanistiska miljöer för både patienter och personal som rör sig i lokalerna.