Sirkulærøkonomi

Hvilken rolle har kommunen som tilrettelegger for en mer sirkulær økonomi i samfunnet og hvordan kan de sammen med næringslivet og private aktører posisjonere seg for denne overgangen? Norsk Senter for Sirkulær Økonomi (NSSØ) leder sesjonen. Vi får presentasjoner som ser på ulike perspektiver og tilnærminger til hvordan man kan jobbe med sirkulær økonomi i kommunen og hvordan samarbeid og partnerskap med næringslivet og andre kommuner kan bidra til å ta en tydelig rolle i overgangen til en sirkulær økonomi.


Tina Wågønes
Moderator og møteleder
Daglig leder for Norsk Senter for Sirkulær Økonomi (NCCE)

Daglig leder for Norsk Senter for Sirkulær Økonomi (NCCE), Norges største klynge innen sirkulærøkonomi, med fokus på gjenvinning av avfalls- og sidestrømmer. Tina har en Master of Management fra BI, i tillegg er hun utdannet sivilingeniør fra NTNU. Hun har lang fartstid fra norske teknologibedrifter, med ansvar for teknologiutvikling og internasjonal markeds- og forretningsutvikling. Hun har ogsa° erfaring som konsulent, gru¨nder, og som daglig leder i et innovasjonsselskap, og har derfor god kjennskap til de utfordringene små og store bedrifter møter i arbeidet med innovasjon, omstilling og vekst.


Natalia Mathisen , Norsk senter for sirkulær økonomi: NCCE  

Natalia har lang erfaring fra arbeid med masterdata, digitalisering og dataanalyse, og en bred forståelse av barrierer og muligheter i den datadrevne overgangen til en sirkulær økonomi. Hun er utdannet siviløkonom og product manager og arbeider med utvikling av sirkulære forretningsmuligheter og marked. 


Asbjørn Flo
Asker kommune


Toril Lislien
Næringssjef, Drammen kommune

Toril Lislien, næringssjef i Drammen kommune siden 2019. Har variert bakgrunn som leder og rådgiver i både privat næringsliv, stat og kommune. Jobber spesielt med brobygging mellom privat og offentlig sektor, og samhandler tett med næringsliv, akademia og andre samfunnsaktører om å skape bærekraftig vekst og utvikling i Drammensregionen. 

Ingebjørg Weselka Tofte
 Klimarådgiver

 


Hege Bongard
Fredrikstad Næringsforening, Pådriver for næringsutvikling


Ola Ronæss
Klyngeleder / Cluster Manager,Circular Packaging Cluster

Ola Ronæss har 30 års erfaring som strategirådgiver med vekst og konkurransestrategi som spesialområder. Ola er nå klyngeleder i den raskt fremvoksende næring-og innovasjonsklyngen Circular Packaging Cluster. I sitt innlegg vil han ta tak i alle motkrefter for sirkulær ressursbruk og vise hvordan vi kan jobbe for å løse disse. Hans eksempel hentes fra avfall og emballasje og hva som må til for at dette kan bli ressurser som varer og skaper nye verdier fos bedriftseiere og samfunn.