Ruth Astrid Sæter
Møteleder og daglig leder Sæter Media

Ruth Astrid er utdannet journalist og kulturforvalter fra Universitetet i Stavanger, og har en mastergrad i film- og tv-teori fra University of Glasgow.
Som journalist og kommunikasjonsrådgiver har Ruth Astrid en klar ledestjerne: å skrive og klargjøre budskap gjennom effektiv redigering.
Som møte- og debattleder nøster hun den røde tråden i arrangementet og jakter på de gode svarene, dem du får innsikt og ettertanke av.

 


Monica Myrvold Berg
 Ordfører Drammen kommune


Tanja Winther
leder INCLUDE, SUM UiO

Tanja Winther er leder for forskningssenteret Include. Hun har bakgrunn som sivilingeniør og er professor i sosialantropologi. Hennes faglige bakgrunn og interesse ligger i de sosio-kulturelle aspektene knyttet til energi, spesielt elektrisk strøm. Fra energisystemer initieres, utvikles og implementeres til de tas i bruk, blir de formet av sosiale og kulturelle forhold. Samtidig har slike teknologier sosiale effekter.  


 

Annette Lindahl Raakil
Fylkesråd for plan klima og miljø 

Annette Lindahl Raakil er en norsk politiker som representerer Senterpartiet. Raakil er fylkesråd for plan, klima og miljø i Viken fylkeskommune.


Bjørn Samset
Klimaforsker ved CICERO Senter for klimaforskning

Fysiker, klimaforsker, IPCC forfatter og vitenskapsformidler. Studerer nedbør og rollen til atmosfæriske aerosoler i et klima i endring, hovedsakelig gjennom klimamodellering. Fast avisspaltist og vitenskapskommentator, norske medier. Har tidligere jobbet med partikkelfysikk, med ATLAS-samarbeidet ved CERN og BRAHMS-samarbeidet ved RHIC. PhD i kjernefysikk, Universitetet i Oslo (2006). Bjørn har bidratt og ledet arbeid med flere runder av IPCC rapporter. 


Herdis Laupsa
Seksjonsleder - Seksjon for klimatilpasning og lokale klimatiltak. Miljødirektoratet

Herdis Laupsa jobber i Miljødirektoratet hvor hun leder seksjon for klimatilpasning og lokale klimatiltak i klimaavdelingen.
Hun har tidligere jobbet i Riksrevisjonen hvor hun ledet sekretariatet for miljøarbeidsgruppen til den europeiske organisasjonen for riksrevisjoner.
Hun har også jobbet som forsker på Norsk institutt for luftforskning. Hun er utdannet innen meteorologi fra Universitet i Bergen.  


Odd – Olaf Schei
seniorrådgiver bærekraftige anskaffelser

Bakgrunn fra klima- og miljøarbeid i Posten & Bring, Eidsiva Energi og Bellona. Har jobbet i DFØ (Difi) siden 2017 med bærekraftig anskaffelser innenfor ulike kategorier, men spesielt transport.


Kjetil Bjørklund
fagleder klima, KS


Atle Ottesen 
varaordfører Fredrikstad kommune

Atle har vært varaordfører i Fredrikstad kommune siden 2021 og er nestleder i klima Østfold. 
 


Merete Høntorp Gandrud
Ordfører, Flå kommune

Ordfører i første periode, AP. Helsefaglig bakgrunn, jordmor. Opprinnelig hytte-Halling i Flå som flyttet fra Fredrikstad i 2014.


Andrew Kroglund 
Generalsekretær Besteforeldrenes klimaaksjon

Andrew P. Kroglund er generalsekretær i besteforeldrenes klimaaksjon. 
Kroglund har vært daglig leder av Blekkulfs Miljødetektiver/Miljøagentene, og i Regnskogfondet. Han har jobbet i WWF, Utviklingsfondet og i Fellesrådet for det sørlige Afrika.  
Kroglund har skrevet flere bøker og er en mye brukt foredragsholder og konferansier/møteleder. 


Gjermund Løyning
Regiondirektør NHO Oslo Viken


Gjermund Løyning er regiondirektør for NHO i Viken Oslo og startet i jobben i april 2022. Han har jobbet med politikk og myndighetskontakt i NHO-systemet i 13 år, og kom fra stilling som direktør for samfunnskontakt i NHO og del av NHOs ledergruppe. Han har bred erfaring med politisk arbeid både lokalt og sentralt som politisk medarbeider i Bondevik II-regjeringen. Han har studert statsvitenskap og har master i politisk økonomi fra Handelshøyskolen BI, der han også har jobbet som høyskolelektor. Gjermund er opptatt av å sørge for at bedriftene får gode rammebetingelser. Dette er viktig slik at bedriftene kan skape jobber, kutte utslipp og inkludere flere.


Ågot Aakra
Direktør for Område for klima og miljø ved Folkehelseinstituttet.

Området for klima og miljø arbeider hovedsakelig med hvordan miljøfaktorer påvirker helse og hvordan forebygge negative helseeffekter. Ågot Aakra er direktør for Område for klima og miljø ved Folkehelseinstituttet. Området for klima og miljø arbeider hovedsakelig med hvordan miljøfaktorer, herunder mat,  påvirker helse og hvordan forebygge negative helseeffekter. Ågot Aakra har sin faglige bakgrunn i bioteknologi og har doktorgrad i mikrobiologi fra NMBU.