Program fredagen den 15 november 
Inspiration och Kunskap i Framkant


 

       
  09:00

Så supportar vi supporten
På Nordea jobbar man tillsammans och gör allt för att både kunder och de som jobbar med Kundtjänst ska få den all information och hjälp som de önskar och behöver. Det handlar om Workforce Management, AI stödsystem med chat-bot, monitorering, felanmälan och SOP/rutiner för att supportera verksamheten på bästa sätt. Jeanette berättar om de verktyg och metoder som man använder på Nordea för att uppnå de gemensamma målen. 
Talare: Jeanette Sundberg

 
  10:00

Team Servicedesk – Agil IT-support
SMHI ligger långt fram i att utveckla egna system och applikationer med agila metoder, bland annat devops.SMHIs IT-support har följt med trenden och har under 2 år testat att arbeta med självorganisering och agila former. Driftkontrollen övervakar SMHIs samhällsviktiga produktion dygnet runt, året runt.
Talare: Peter Khalifa, SMHI
 

 
  10:50

Dags för fikapaus!
Passa på att nätverka

 

 
  11:10

Intelligent Automation i Servicedesken
AI och smarta robotar handlar inte lägre enbart om att reducera kostnader och skapa effektivare system. Det handlar t.ex. Om att skapa en effektiv IT-support och Servicedesk. Johan berättar i sitt föredrag om vad Intelligent Automation kan göra för supporten idag och i framtiden.  
Talare: Johan Ljung, AKOA - Another Kind of Automation

 
   

 

 
  12:00 Lunchpaus
Avnjut en god lunch och passa på att knyta värdefulla affärskontakter.
 
 
   

 

 
  13:00

Paneldiskussion
Skapar Agila-arbetssätt flexibilitet eller oreda?
Moderator: Peter Hero

 

 
  13:45

En allt mer kundorienterad IT Support
Hur har företag börjat anamma lärdomar och metoder från kundsupport inom sin IT Support? Vad är faktorerna bakom denna utveckling och hur ska man som företag anpassa sig till det? Detta och mer kommer Johannes prata om för att ge en inblick i de krav en ny generation användare har på sina arbetsplatser.  Föredraget handlar också om ”Konsumentdriven IT och hur man skapar WOW-ögonblick?”
Talare: Johannes Wretsen, Freschworks
 

 
  14:45 Fika och mingel
Passa på att träffa våra utställare, mingla, knyt kontakter och avnjut en god kopp kaffe!
 
 
  15:15 Så bygger vi globala team med Teams
Hur får man ett team i 14 länder att leverera en gemensam tjänst i 160 länder för + 42 000 användare globalt? Föredraget handlar om hur Sandvik gått från att se Microsoft Teams som ”ännu ett verktyg” till att vara deras defaultplattform för kommunikation inom Service Desk. Lotta och Kerstin berättar om resan med utmaningar, fallgropar och framgångsfaktorer.
T
alare: Lotta Olsson och Kerstin Holmqvist, Sandvik
 
 
  16:20 Summering och avslutning av IT-support i fokus 2019