Program tisdagen den 17 maj 

OPERATIV EXCELLENS
-Agilt införande av strukturerad ITSM för högre genomförandeförmåga 


09:00

Kaffe och registrering
Välkommen till Digitala Servicedagarna

09:30

Våra två moderatorer Peter & Petra inleder konferensen.

Peter Hero har arbetat med supportfrågor i 20 år. Han är engagerad inom olika nätverk och ansvarar bl.a. för SSI-nätverk för kundservice och support.Tillsammans med Högskolan i Borås deltog Peter i utvecklingen av ITIL 4 i samverkan med Axelos som äger och utvecklar ITIL. Han är också ämnesexpert och bidragit till innehållet i certifieringen och ubildningen ”ITIL 4 Foundation”.

Petra Karlsson är marknadschef och controller på BiTA, men har testat på flera olika roller i under sina 16 år i bolaget. Åter igen axlar hon rollen som konferensmoderator och kommer att bidra med sin nyfikenhet på att lära och förstå genom konkreta exempel och hon kommer att göra sitt bästa för att klämma ur talarna på just dessa.
 

 
Ulf Myrbe
rg – BiTA Service Management

Ulf Myrberg som är initiativtagare till ”Digitala Servicedagarna” och en av grundarna av BiTA och av itSMF Sweden. Han kommer att berätta om varför flera ämnen och områden som tas upp på denna konferens är så viktiga att sätta sig in i och varför programmet ser ut som det gör. Ulf har en stor och praktisk erfarenhet kring verksamhetsutveckling, digitalisering, ledning, styrning och support och vi får lyssna till när han beskriver hur det ser ut idag i många organisationer som han möter och hur han anser att dessa organisationer bör agera och hantera alla de komplexa frågeställningar som finns inom området för IT Service Management.

09.50

Ny teknik och innovativa lösningar 

Utmaningarna vi står inför i dagens samhälle är både komplexa och globala. Om vi ska nå en hållbar framtid i tid måste vi tänka och samarbeta på nya sätt och vi behöver ta hjälp av ny teknik och innovativa lösningar. När utveckling rör sig så snabbt som den gör idag, kräver det att vi hittar nya sätt att lära oss på och vi behöver arbeta med förändring och innovation på daglig basis och se det som en grundförutsättning i allt vårt arbete. Hur kan privat men också offentlig sektor se till att hänga med i omvärldens snabba takt och vad behöver vi lära oss och veta om för att hålla tempot uppe? Det pratar Joakim Skog om i sin presentation om att vara innovativ i en föränderlig värld.
Talare: Joakim Skog, Vinnova

10.35

Kaffe och mingel

11:00

Genomförandemodell för Operativ Excellens – både Agile och ITIL

Vi har nu 2022 testat många olika modeller för att utveckla och skapa en effektiv IT-organisation. Vi har lärt oss mycket på vägen, både om vad som har fungerat bra och vad som fungerat mindre bra.

Vi vet att för att lyckas så krävs det en agile organisation med ordning och reda. Sture berättar i sitt föredrag vad detta innebär i praktiken och han ger tips och råd för att bygga framtidens ”Digitala tjänsteorganisation”.
Talare: Sture Johansson, BiTA Service Management

11.45

Breakout sessions 1-2
ITSM-verktyg från kravspec till upphandling, införande och nytta (värde) & Operativ Excellens för maximalt värdeskapande/Förvaltning 3.0

12.30

Lunchpaus

13.30

 

Cyberhot & intrång - Så skyddar du dig bäst

Idag har vi ett ökat hot mot vår data och inom IT finns många luckor att ha koll på. En av dem är vi människor där supporten har stort ansvar för att hindra intrång och att information hamnar i fel händer. Processer och struktur är ett annat område som kan bidra till ökad eller minskad säkerhet i den digitala organisationen. Sedan får säkerhetsarbetet inte hindra innovation, användning av moderna molntjänster samt snabbhet och flexibilitet inom IT. Balansen mellan säkerhet och funktion måste hela tiden upprätthållas.
Talare: Magnus Carling, Stena AB

14.20

Breakout Session 3-4
ITIL 2022, så hanterar vi ITIL® processen idag & ITIL+Agile eller Operativ Excellens

15.00

Kaffe och mingel

15.20

Allt snabbare ska det gå - High Velocity IT med ITIL 4

Digitaliseringstrenden driver IT-tjänsteleverantörerna att leverera ny funktionalitet snabbare och med hög kvalitet. Utvecklingen drivs alltmer sällan i stora projekt med mycket styrande dokument, och merparten av dagens utveckling är agil och snabbfotad. High Velocity IT inriktar sig på hur processer, arbetssätt, och andra agila koncept och tekniker integreras i de nya moderna arbetssätten som krävs.
Talare: Dane Thomas, BiTA Service Management.

16.10

Skill up -att lyckas med digitalisering! 

Microsoft har genomfört en jättesatsning för att höja den digitala kompetensnivån i världen. Mia kommer att ta er med er på denna resan och berätta hur Microsoft arbetar med ”Skill up” och varför det är så viktigt för att lyckas med digitalisering. Vilka smarta verktyg och tjänster kan förenkla vardagen för dig och din organisation och hur kan dessa verktyg hjälpa Er att digitalisera verksamheten? Ni kommer bl a att få ta del av hur Microsoft Viva kan användas och nya finesser i Teams.
Talare: Mia Forsäng, Microsoft

17:00

Dag 1 avslut

18:00

Kvällsevent - Haymarket

*med reservation för att program och talare kan komma att uppdateras