Talare

 

Arvid Axland - moderator
Föreläsare, författare och företagsledare. Han hjälper organisationer med deras kommunikation och kundupplevelse. Arvid är moderator för EFFDay för fjärde året i rad.

 

 

Selma Pettersson 
Creative Solutions Lead på Kantar, guidar ledande varumärken och byråer i att implementera nya arbetsmetoder och AI-verktyg för att skapa särskiljande kampanjer som väcker känslor, och bygger varumärken.

 

Linda Olsson
Leder Lindex Globala Marknadsavdelning. Passionerad strateg och kommunikatör som är starkt dedikerad att leverera på Lindex högre syfte: Att stärka och inspirera kvinnor.

 

 

Emma Magnuson
Partner Manager på Google med en bakgrund inom marknadsföring från Procter & Gamble och Johnson & Johnson. Hon betonar vikten av kreativitet och känslor är avgörande komponenter inom annonsering för att varumärken ska nå framgång och skapa önskad effekt.

 

Mats Georgson
Affärsutvecklare och varumärkesexpert, doktor i marknadskommunikation och har haft ett flertal ledande roller på kundsidan, men har primärt drivit konsultbyrån Georgson & Co i 20 år. Han har skrivit bok med Kevin Lane Keller och föreläst på universitet i många länder. 


 

 

Nils Andersson Wimby
Arbetat med marknadsföring utifrån många perspektiv, på mediebyrå, digitalbyrå, kreativ byrå och som marknadschef. Arbetade som digital strateg under sociala mediers ungdom, var marknadschef på If när grunden lades för det framgångsrika ”If hjälper mycket”-konceptet och jobbat på Volvo Cars.

 

Anne Gro Gulla
Tidigare CMO för Telia och internationell marknadserfarenhet från företag som Unilever, Coca-Cola, McCann, Telenor och Ericsson. För närvarande en strategisk marknadskonsult på Ascension AS.

 

Hélène Barnekow
Hélène Barnekow har bland annat varit vd för Telia, och vd för Microsoft Sverige. Hon har sedan 2022 suttit i Handelsbankens styrelse. Hélène är även styrelseordförande i Mindlers styrelse.    

 

Calle Sjönell
Lång erfarenhet som Creative Director på reklambyråer både i Sverige och USA. Senast har han varit på Meta i sju år innan han växlat över till att bli entreprenör och VD.

 

 

Mark Robinson
Director Group Brand & Marketing, Lantmännen




 

Per Holgård
Head of Group Marketing, Lantmannen

 



 

Johanna Andrén
Delar med sig av sin erfarenhet som Marknadschef på Telenor, IKEA (både i Sverige och Kanada) och idag på mobiloperatören 3. 

 

Amanda Arnesson
Brand Partnership Manager på TikTok Nordics. Specialist på att hjälpa varumärken att växa och lyckas på TikTok.

 

 

 

Desirée Larsson
Marketing Solutions Strategy Lead at TikTok Nordics. 
Erfarenhet från Snapchat, M&C Saatchi och H&M och att skapa dynamiska strategier som driver varumärken mot hållbar tillväxt.

 

Kaj Johansson
co-partner på Kapero

 

 

 

 

 

Ruby Gaylong
Management Consultant
på Kapero

 

Petter Lublin
Creative Director på Prime
Weber Shandwick

 

Karin Tångstedt
Global PR Manager på Husqvarna Brand Division

 

Ek. Dr. Niklas Bondesson
Rådgivare och partner på NoA Consulting och forskare vid Stockholms universitet. Niklas har under 20 år forskat om kopplingen mellan marknadsföring, varumärkes-byggande, kommunikation och lönsam tillväxt. 

 

Anna Cecilia Jonsson
projektledare på JCDecaux´s marknadsavdelning med 19 års erfarenhet inom utomhusreklam.

 

 

 

Stefan Lagerqvist
VD på NICKS med tidigare roller på Procter & Gamble och Unilever. Han försöker ta det bästa från de globala storbolagen och bygga NICKS till nästa globala storbolag. Stor förespråkare för att "content is king".

 

Sandra Pettersson
Affärsområdeschef Marknad & Kommunikation på Inhouse. Sandra har över 20 års erfarenhet från kommunikationsbranschen och har arbetat för olika reklam-produktionsbyråer och företag både i Sverige och Norge.

 

 

 

Sara Öhman
Konsult & utbildare inom digitala kanaler och har under 15 år hjälpt marknadsorganisationer att effektivisera sitt arbete med hjälp av datadriven arbetsmetodik. Sara har utbildat över 500 marknadsförare och hjälpt flera marknadsorganisationer att implementera AI i sitt arbete.

 

 

Carl Wåreus
Tidigare CMO för McDonald's Sverige och sedan norra Europa. En av grundarna till OMD och OmnicomMediaGroup Sverige. Nu på Google och leder Agency & Partner Teamet.

 

 

 

 

Linda Gustafsson Neal
Head of Consumer Voice på Bosch Siemens. Marknadsförare med gedigen bakgrund inom varumärkesutveckling, insikt, innovation och kommunikation på ledande företag som Husqvarna, Fazer och Scan. Drivs av att slipa fram insiktsgrundade varumärkes- och marknadsstrategier och exekvera dem över alla rätta kanaler.

 

 

Andreas Dahlqvist
VD på NORD DDB. Kommer tala tillsammans med Emma på Google om marknadsföringskraften i känslor.

 

 

 

 

 

 

 

Johan Öhlin
Marknadschef på Coop Sverige. Johan kommer att berätta om den resa som Coop har gjort den senaste tiden och vilka effekter de ser efter ett halvår.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fyller på med fler talare löpande.