Värmlandsrådet 12 april 2024
 

Tid: 12 april 2024, kl 13.00-15.30 
Plats: Hotell Gustaf Fröding, Höjdgatan 3, Karlstad 

  
Agenda 

Inledning ?
Värmlandsrådets vice ordförande Henrik Frykberger, Sunne kommun, inleder och hälsar välkommen till dagens möte.?

Yrkes-SM den 23–25 april 2024
Linda Larsson, Karlstads kommun
Yrkes-SM arrangeras mellan den 23 och 25 april i Karlstad. På Yrkes-SM kan du förutom att titta på yrkestävlingar också själv prova på olika yrken och få information om yrken och utbildningar. Yrkes-SM har arrangerats vartannat år sedan 2004 och det är alltså 20-års jubileum i år. Syftet är att bla att öka kunskapen och kännedomen om vilka olika karriärvägar som finns inom yrkesutbildningsområdet och att öka status, intresse och attraktionskraft för medverkande yrken och yrkesutbildning. Karlstads kommun och Region Värmland är med och arrangerar. 
Läs mer Start - Yrkes-SM 2024 Karlstad (yrkessm.se) 
 

Dialog kring strategi för platsvarumärket Värmland
Erik Evestam, Hedvig Bergenheim, Emely Sandsjoe, Region Värmland, Helena Nordström och Joakim Norén, Placebrander 

Region Värmland har under många år arbetat strukturerat med platsvarumärket Värmland. En genomlysning av varumärkesarbetet har gjorts i dialog med regionens kommuner. Genomlysningen visar ett behov av att öka delaktighet och engagemang kring platsvarumärkesfrågan. Det är också viktigt att alla aktörer känner att det är tydligt vem som gör vad - nu har Business Region Värmland startat som primärt ska arbeta med Värmland som plats att investera och etablera företag i. Därtill finns Visit Värmland som under många år arbetat strukturerat med besökarmålgruppen. Det är viktigt att det finns en samklang mellan dessa arbeten.  

Vid dagens möte kommer dialog att föras kring strategi som behövs för att nå våra talanger/inflyttare. Dialogen kommer att föras under ledning av Placebrander. 

Till inbjudan bifogas dokumentet ”Värmland som plats att leva på”. Titta gärna på denna innan mötet och ha med era reflektioner in i dialogen. 

Uppföljning Värmlandsrådskonferensen – vad är nästa steg? 

Värmlandrådets konferens 2025 – hur ska den se ut? 
Frågeställning att fundera på inför mötet; 
Förslag på tema och innehåll för konferens? 

Ska konferens genomföras 1 alternativ 2 dagar?

Övriga frågor

Avslutning för dagen  
Värmlandsrådets vice ordförande avslutar dagens möte  


Minnesanteckningar