Inbjudan till 

Värmlandsrådet 2 maj 2024

Tid: 2 maj 2024, kl 10.15-11.45. Fika serveras före mötet
Plats: Hotell Selma Spa, Sunne
Målgrupp:  Kommunstyrelseordförande, ytterligare vald representant från kommun, regionstyrelsens ordförande, presidier regionstyrelsen, hälso-sjukvårdsnämnden, regionala utvecklingsnämnden, kultur-och bildningsnämnden, kollektivtrafiknämnden, kommundirektörer och regiondirektörer samt gäster.

Anmäl dig här senast den 26 april

Välkommen att besöka Värmlandsrådets webbplats
https://www.trippus.net/varmlandsradet
  
Agenda (OBS! att tiderna är ungefärliga)

10.15-10.25 
Inledning
Värmlandsrådets presidium, Åsa Johansson, Region Värmland och Henrik Frykberger, Sunne kommun, inleder och hälsar välkommen till dagens möte. 

10.25-10.55
Strategi för platsvarumärket Värmland - återkoppling från Värmlandsrådet den 12 april

Hedvig Bergenheim, Emely Sandsjoe, Region Värmland, Helena Nordström och Joakim Norén, Placebrander (deltar digitalt) 
 
Region Värmland har under många år arbetat strukturerat med platsvarumärket Värmland. En genomlysning av varumärkesarbetet har gjorts i dialog med regionens kommuner. Genomlysningen visar ett behov av att öka delaktighet och engagemang kring platsvarumärkesfrågan. Det är också viktigt att alla aktörer känner att det är tydligt vem som gör vad - nu har Business Region Värmland startat som primärt ska arbeta med Värmland som plats att investera och etablera företag i. Därtill finns Visit Värmland som under många år arbetat strukturerat med besökarmålgruppen. Det är viktigt att det finns en samklang mellan dessa arbeten. 
 
Vid Värmlandsrådets möte den 12 april fördes dialog/workshop om strategi som behövs för att nå våra talanger/inflyttare. Vid dagens möte sker återkoppling om vad som kom fram den 12 april. 

11.00-11.30 
Information om Nifas verksamhet och samverkansroll kring livsmedelsutveckling i Värmland
Claes Jonasson, Nifa Värmland  

Sedan en tid tillbaka har kluster som verkar i Värmland bjudits in till Värmlandsrådet för att presentera sin verksamhet och aktuella frågor. Idag har turen kommit till Nifa.

Nifa är en ekonomisk förening och en plattform för utveckling, kompetensförsörjning och nätverkande för värmländska mat- och dryckesföretag. Branschföreningen består av ett antal medlemsföretag och i föreningen finns en blandning av stora och små företag. 
Läs mer: NIFA | Branschförening för Värmländska matföretag 

Övriga frågor

Avslutning
Värmlandsrådets presidium avslutar dagens möte 

  

Varmt välkommen! 

Åsa Johansson                                    Henrik Frykberger 
Värmlandsrådets ordförande            Värmlandsrådets vice ordförande