Her er korpsene som deltok på festivalen i 2019:

Brønnøysund Musikkorps

Brønnøysund Musikkorps (BMK) er et janitsjarkorps med 45 aktive medlemmer i alderen 16 til 70++. I tillegg til ordinær korpsdrift har BMK gjennomført ekstraordinære prosjekter, og har samarbeidet med lokale, nasjonale og internasjonale utøvere, innenfor musikkformer som strekker seg ganske langt forbi det som anses som tradisjonell korpsmusikk. Hvert andre år arrangerer vi Torghattfestivalen, til begeistring for både lokalbefolkningen og amatør-musikkorps som kommer reisende fra hele landet for å delta. Brønnøysund Musikkorps og Torghattfestivalen har i mange tiår hatt mottoet «Korps for folk». Vi er stadig ute etter å skape utradisjonelle konsertformer som bringer korpsmusikken ut til folket. Her kan nevnes konsertformer som: korps i hagen, korps til sjøs, korps til fjells, korps i fjæra.

 

Bodø Janitsjar

Bodø janitsjar er en lystig gjeng som liker å dra til Brønnøysund på festival - så mye at korpset er her for 14. gang, og har fått ærestittelen "Ambassadørkorps"! Korpset vokser litt for hvert år, og har nå 44 medlemmer i sin beste alder. Knut Richard Vanderloock er ny dirigent i år, og gjengen er lett gjenkjennelige på sine røde berreter når de tradisjonen tro ankommer som første korps på Torghattfestivalen. Dette året har vært travelt med innøvelse av mye nytt stoff til flere konserter og deltakelse i NM.
Janitsjarens motto er "Korpset med humør og spilleglede", og medlemmene gjør en stor innsats gjennom hele året for å leve opp til mottoet. Nye medlemmer er alltid velkomne, så ta gjerne kontakt hvis du er på flyttefot til Bodø!

 

Funkoff

Funk Off ble stiftet i 1998, og kaller seg selv ”the one and only funk marchin’ band!”. I Italia har de gitt en ny mening til ordet ”marching band” – ved å knytte denne betydningen til groove og rytmer fra jazzens verden, kombinert med italiensk stil og melodi, koreografi og bevegelser. Deres musikk, skrevet av bandets grunnlegger og musikalske leder, Dario Cecchini, har en helt spesiell energi og harmoni, og har høstet internasjonal annerkjennelse. Funk Off har i flere år samarbeidet med Italias største jazzfestival, Umbria Jazz, hvor de daglig spiller og danser seg gjennom byens historiske sentrum, omringet av entusiastiske tilhørere. I tillegg til Italia og andre land i sør-Europa har de spilt i USA, Afrika, Australia og Asia. Ved Torghattfestivalen 2019 spiller de for første gang i Skandinavia! Vi takker Sparebank1 Nord-Norge, Nordnorsk Jazzsenter og Algea for prosjektstøtten som gjorde det mulig å få Funkoff til å komme til Norge, Brønnøysund og Torghattfestivalen!

 

Grong Musikkforening

Grong Musikkforening feirer 50 års jubileum i år. I 1969 ble «Yterlaget» på Bergsmo og «Øverlaget» på Mediå/Tømmerås slått sammen til Grong Musikkforening. Men helt siden 1911 har musikerne i Grong forlystet og underholdt sambygdinger og andre. Grong Musikkforening er i dag et interkommunalt korps med medlemmer fra Grong, Overhalla, Høylandet, Lierne og Snåsa. Siste årene har GMF samarbeid både med kor og sangsolister, og har fast tilholdssted i det nye kulturhuset Kuben i Grong. Har deltatt flere ganger på Torghattfestivalen. GMF har i dag ca. 30 aktive medlemmer med Per Jonny Skjerve som dirigent.

 

Gruben Musikkorps

Gruben Musikkorps ble stiftet i 1963.
Vi er 21 medlemmer fra alderen 24 til 73.
Gjennom året gjennomfører vi alt fra tradisjonelle spillinger, kafékonserter, kirkekonserter, samarbeidsprosjekter med andre korps, og større egne prosjekter!
Vi satser på trivelige øvelser, artige og utfordrende spillinger og godt samhold.
Vi er så heldige å ha en fantastisk god og inspirerende dirigent, Trygve Aasvik, med på laget! Ikke bare sprer han musikalsk lærdom, men også humor og latter! Trygve får frem det beste i oss, og det håper vi overbringes gjennom spillingen vår til publikum!

 

Horg og Oppdal

Horg Musikkorps ble stiftet 30.september 1991. Korpsets dirigent er Ingrid Øien.
Korpset har medlemmer fra Trondheim, Melhus, Lundamo og Hovin! Vi samarbeider ofte med kor og band. Vi liker å jobbe med prosjekt som har ulike tema. Vi samarbeider også med lokale artister, holder konserter på Horg sykehjem som en del av prosjektet Livsglede for eldre, deltar på basarer og andre arrangement. Vi har flere aspiranter fra skolekorpset og har fokus på rekruttering. Vi har medlemmer i alle aldre og er opptatt av at alle skal trives og at vi skal delta på både store og små arrangement. I fjor reiste vi til Mausundvær i Frøya kommune, øya uten korps. Vi skapte stemning og musikkglede både ute og inne, marsjering, pub-konsert, utekonsert i strålende solskinn ytterst i det trønderske havgapet. Vi gleder oss til å delta på Torghattfestivalen sammen med Oppdal Musikkforening.

Oppdal Musikkforening er rundt 25 medlemmer til daglig, men har som for fire år siden - i anledning Torghattfestivalen - koblet oss sammen med Horg Musikkorps  for å gjenoppleve suksessen igjen. OMF fyller 70 år lørdag 22. juni (!), og begivenheten vil ikke gå upåaktet hen kan vi love. Vi gleder oss til bursdagsfeiring og til fine dager i Brønnøysund :-) Dirigent for Oppdal Musikkforening er Bjørn Andreassen.

 

Hornmusikken Fram

Hornmusikken Fram er ett av to voksenkorps i Mosjøen, og fyller 100 år i 2019! Fram har i dag rundt 35 medlemmer, og er et aktivt og sosialt korps. I jubileumsåret planlegges en større konsert på stiftelsesdatoen i oktober. Korpset har de siste årene samarbeidet med Mosjøen orkesterforening om å arrangere nyttårsball første helga i januar, og deltar ellers i det travle musikklivet i Mosjøen.
Korpset oppsto ved at utbrytere fra Mosjøen hornmusikk gikk sammen for å etablere et korps som kunne spille 1. mai. Fram har opp gjennom åren vært svært driftige, og hadde lenge eget orkester som spilte til dans rundt omkring på Helgeland. I starten holdt Fram også på med skirenn, basarer, teater og revyer. Etter noen labre år på slutten av 80-tallet, er Fram nå et livskraftig janitsjarkorps som spiller variert type musikk. Hornmusikken Fram dirigeres av bassist og tidligere kulturskolerektor Jan Erik Lund.

 

Kolvereid Hornmusikklag

Kolvereid hornmusikklag er et oppegående korps, stiftet i 1895. Noe som tilsier at vi blir 125 år i 2020, og det skal selvfølgelig markeres med flere begivenheter. Vår dirigent er Kjell Stokland. Vi har et medlemstall på ca 30 stk, og alderssammensetninga er fra 25-70+! Flesteparten er over 50, men alle er unge til sinns. Vi gjennomfører årlig to egne konserter i Nærøy kulturhus, noen ganger m samarbeidspartnere (sangsolister). Det hender også at vi deltar på seminar og konsert med nabokorpsene, - men vi trives meget godt i eget selskap. Vi liker musikalske utfordringer – har ingen hemninger, og lander noen ganger med begge beina på jorda! –Og noen ganger går det helt allright – in the evening :-)

 

Mo Hornmusikk

Mo Hornmusikk ble stiftet i Mo i Rana i Nordland 28. mars 1897, og har i over 120 år vært en pådriver i Ranas kulturliv. Korpset har medlemmer i aldersgruppen 17-75 år. En rekke av korpsets nåværende og tidligere medlemmer har fått Rana kommunes kulturpris, noe korpset selv også oppnådde i 2016. Det var første gang en forening fikk kulturprisen i Rana Kommune.

Korpset har i en rekke år bevisst brukt deltakelse i NM for janitsjarkorps i Trondheim som et middel for nivåheving og musikalsk utvikling, og er svært fornøyde med de resultatene som er oppnådd. Siden 2017 har korpset deltatt i elitedivisjonen i mesterskapet.

På Torghattfestivalen 2019 deltar Mo Hornmusikk med litt «løsere snipp» sammen med Gruben Musikkorps, som har hatt en del samarbeid tidligere. Mo Hornmusikks dirigent er Max Mikalsen.

 

Mosjøen Paradekorps

Mosjøen paradekorps er et trommekorps for damer som kjennetegnes av felleskap, spilleglede og godt humør. I tillegg har samhold og kvalitet stått i sentrum helt siden korpset ble stiftet under navnet Helgeland paradekorps Mosjøen i 2007. For to år siden endret korpset navn til Mosjøen paradekorps, men har bevart målsettingen om å være et tilbud til kvinner som ønsker å slå – hardt, kontant, men framfor alt i takt. 
Korpset som øver hver tirsdag, teller i dag 23 musikere.  I tillegg til tamburmajoren består korpset av fire stortrommer og resten skarptrommer. Mosjøen paradekorps utgjør et kjærkomment innslag, både ved store og ikke fullt så store anledninger. Årets absolutte høydepunkt for alle som spiller i korps er 17. mai – Mosjøen paradekorps intet unntak.  Dette er dagen for å slå seg løs, og den anledningen benytter vi - til fulle.

 

Namdalseid og Skogn

Namdalseid Musikklag ble grunnlagt i 1925 av en gjeng ivrige muskere som frakta de første instrumentene på en Harley Davidson sykkel. Fra guttemusikk til janisjarkorps og i dag et generasjonskorps, men vi er delt inn i et voksenkorps og et juniorkorps. Vi er vedlig synlige i bygda med vårt årlige "baillslæpp" som nå har utvikla seg til å bli en familiedag ute i naturen. 17. mai, korpskonserter, turer og oppdrag holder korpset i vigør hele sesongen gjennom. Siste 7 årene har musikklaget hatt dirigent Lars Erik Aalberg noe som har ført til at korpset har fått en stor oppsving. En fast gjeng på ca 17 musikanter møtes hver torsdag til øvelse og vi trives sammen.

Sju musikanter fra Skogn hornmusikklag meldte via vår felles dirigent at de ønska å være med. Vi har ved en anledning hatt konsert og fest sammen. Da ble det forsøkt spella på sekkepipe og etter laaang tid fikk en av skogningen lyd til stor jubel. Prosjektet flaggstangorgel, med flaggstang Joar og oktavklaffen Sonja ble behørig diskutert langt ned i en Jegermeister. Ellers hadde vi det kjempefint sammen og vi gleder oss til samarbeidet her på Torhattfestivalen.

 

Oslo Postorkester

Oslo Postorkester startet som et strykeorkester på 50-tallet, men ble janitsjarkorps på 70-tallet. Korpset har medlemmer fra store deler av Oslo og Akershus og øver i Lørenskog, på Norges største brevterminal. Korpset har en nær tilknytning til Posten-konsernet, men du må ikke jobbe i Posten eller Bring for å være medlem.  Vi har faste spillejobber for Posten Norge, bl.a. ved ulike jubileér. Et fast punkt på programmet hvert år er også Regionsmesterskap og NM Janitsjar. I tillegg har vi ulike konserter og spilleoppdrag ila året, bl.a. har etatskorpsene i Oslo tradisjon om felles konsert hver høst. Annen hvert år legges det opp til tur i inn- eller utland. Postorkesteret fikk ny dirigent høsten 2018. Etter å ha fått 31 søkere falt valget på en ung, svensk kvinne, Stina Widén.

 

Ravnkloa Ompalag

Ravnkloa Ompalag ble uoffisielt stiftet under Torghattfestivalen 2011 av sine urmedlemmer. Disse sprang stort sett ut fra tidligere medlemmer av Strindens Promenade Orchester fra Studentersamfundet i Trondhjem og medlemmer av Hornmusikken Fram. Målet med Ravnkloa Ompalag var å bringe venner og kjente sammen for musikalske krumspring i vakre Brønnøysund. Høsten 2012 ble korpset offisielt startet etter å ha blitt meldt på Torghattfestivalen 2013 under en fest på Studentersamfundet. Ravnkloa Ompalags mål er å glede publikum og oss selv gjennom uhøytidelig, lystig musikk fremført med humor og improvisasjon. Spontane opptredener og geriljakonserter er blant våre favorittopptredener.

 

Rissa og Stadsbygd Musikkorps

Rissa Stadsbygd musikkorps ble i 1998, slått sammen av de to korpsene Rissa og Stadsbygd musikkorps. Vi markerte vårt 20-årsjubileum i 2018, med en storslagen Jubileumskonsert i januar 2018 i forbindelse med kommunesammenslåing. Her hadde vi solister både fra egne rekker og innleide solister fra de to kommunene. Korpset har i tillegg et eget Silo-band, som benyttes ved vår årlige «På Grensen til allsang, Allsang på Låven»

Vi er et aktivt korps med et utrolig godt miljø som gjør at alle som liker å spille i korps vil trives med oss. Vi er inkluderende og sprudlende, latteren sitter løst, samtidig som vi liker å jobbe frem gode resultater.

Vi har drøyt 50 medlemmer (noen i permisjon), og ca 25 stk av disse deltar på Torghattfestivalen 2019.

Vi trives svært godt sammen med vår dirigent Sindre Skauge, som vi har vært så heldige å hatt over flere år.

 

Rørvik Musikkforening

 

Saltensambandet

Saltensambandet er et nyoppstartet korps på Fauske, som ble offisielt stiftet 6. mars 2018, og består i dag av 25 medlemmer fra 3 ulike kommuner. Vi hadde vår første konsert sammen med gruppa «Jazzå» 20. oktober 2018.

Vårt motto er «musikk til folket». Og vår signaturlåt er «musikk skal byggas utav glädje», som er med oss på alle våre konserter. Vi skal kjenne at musikken både bygges ut av, ikke minst gir glede.

Formålet vårt er å være et korps for alle som ønsker å spille, og vi legger vekt på å utvikle musikalske ferdigheter og skape et godt og inkluderende miljø.

Vi ønsker å ha et godt samarbeid øvrig kulturliv. I tillegg er vi er opptatt av å ha et godt samarbeid med skolekorpsene i vår kommune.

Vi tar mål av oss å spille underholdende musikk som folk flest ønsker å høre, og satser på musikalske oppsetninger som gir glede og energi. Vår dirigent er, Ben Stenvold.

 

Strand SenirorBrass

Strand SeniorBrass (SSB) ble stiftet i januar 1991, ved at det ble igangsatt aspirantopplæring for voksne. Hele 10 stykker var med fra starten. Etter endt aspirantopplæring ble det fra høsten samme året gitt anleding for tidligere medlemmer i Strand Skolekorps å bli med. I løpet av sesongen 1991/92 vokste korpset til i underkant av 20 medlemmer. Etter den tid har det blitt gjennomført to nye aspirantkull for voksne. Korpset har de siste 25 årene hatt en stabil medlemsmasse som i hovedsak har kommet fra den østre delen av Hitra. Totalt teller nå SSB i underkant av 40 medlemmer. Vår hovedfilosofi er at medlemmene er med i korpset på grunn av musikken. Det skal være en musikalsk hobby, som er lystbetong og preget av spilleglede. Korpset har en tradisjonell aktivitet med flere konserter lokalt på Hitra, deltakelse i Trøndersk Mesterskap hvert andre år, samt deltakelse på stevner/festivaler hvert år.  

 

Sulitjelma Musikkorps

Sulitjelma musikkorps, janitsjarkorps – stiftet 24.februar 1924 – 95 år i år. Vi holder til i Sulitjelma, et lite sted med ca 500 innbyggere. Korpset har i år 38 medlemmer. Medlemmene bor i Sulitjelma, Fauske, Rognan, Valnesfjord og Bodø. Felles for de aller fleste er at de har sitt opphav i Sulitjelma.

Vi er nokså aktive gjennom sesongen, og holder gjerne 2 større konserter i året. I november 2018 hadde vi konsert med Ole Edvard Antonsen og hans Desemberstemninger, og siste helga i april 2019 hadde vi konsert der Atle Pettersen var sammen med oss. Vi skal kommende november ha ny konsert med Ole Edvard og hans Desemberstemninger 2019. Vi reiser en del, og var i oktober 2018 i Calella, Barcelona. Vi drifter korpset gjennom dugnad, og har hatt mange maleoppdrag på ulike hus i mange år. Dette gir oss god inntekt som gjør at vi drifter korpset på en god måte. Dirigent: Ketil Hugaas. Leder: Ronny Borge, siden 1998.

 

Sømna Hornmusikk

Sømna Hornmusikk er Brønnøys nabo i sør. Vi er et korps med en stamme på mellom 25 og 30 medlemmer. Vår dirigent heter Camilla og er helt fantastisk.  Gjennomsnittsalderen på medlemmene er nå så høy at vi har slutta å regne det ut.  Men heldig vis kommer det av og til litt yngre krefter til.  De siste årene har vi  hatt store vårprosjekt.  Alt fra Abba til Robbie Williams, Beatles og mye mer.  I år slo vi til og hadde et prosjekt med Ole Edvard Antonsen, noe som var utrolig artig.  Vi er glad for å delta på BMK sitt fantastiske stevne, og det er ikke første gang og forhåpentligvis ikke siste gang vi kommer hit.

 

Torghatten Paradekorps

Vi er en fin gjeng, voksne damer, som har det gøy og sosialt sammen. Fellesnevneren vår, er at vi er glad i rytmer, og gjør vårt beste med å lære nye ting. 
Korpset ble starta i 2009, og de fleste har vært med siden starten. 
Vi opptrer mest i lokalsamfunnet vårt, men har også innvilget oss spilleoppdrag i Italia og Edinburgh. 
Profesjonelle instruktører er med som dra-hjelp, men dette gjør vi fordi det er gøy, og kravene / målene setter vi selv.

 

Vikabandet

Vikabandets motto er: ”Trivsel med musikk – samspill og show er gøy!!!”. Musikalsk leder/dirigent: Ragnar Meidell. Vi er pr. dato 68 aktive musikere inkl. musikalsk leder. Vi er tilhørende i Rana kommune og ble stiftet den 26.01.10. Vi legger vekt på å være for alle, hvor den enkeltes økonomi eller arbeidssituasjon ikke skal være til hinder for å kunne være medlem. Vi er ikke opptatt av hvem som er best eller dårligst til å spille, men at de som spiller gjør det fordi de har lyst til og synes det er gøy å spille. Vikabandet skal spille iørefallende og underholdende musikk som folk flest liker å høre. Vi gjennomfører to større prosjekter pr. år, i tillegg til diverse andre arrangement/spilleoppdrag. Til nå har vi gjennomført ni større prosjekter med meget stor suksess: Vårt siste storprosjekt var: «The Sound Of … SIMON & GARFUNKEL»,  i februar i år.

 

6-7 tett'n

6-7 tett'N" er en blåseoktett som liker ompa og allsang. Vi spiller både på tyrolerfester og andre arrangement.

Oktoberfester og juletrefester er vårt spesiale, men i januar 2019 spilte vi under NM på ski i Meråker. Foruten opptredener i og rundt vår hjemby Trondheim har vi spilt på kirkekonsert og pub i Levanger, og vi har opptrådt i Rüdesheim og Bacharach i Tyskland, Riga i Latvia, Stockholm og Østersund i Sverige. Litt om navnet: Vi startet for snart ti år siden med 6 messingblåsere + slagverk, dvs 7. I forskjellige sammenhenger måtte slagverkeren være forsanger og «frontfigur». Vi måtte ha en ny slagverker, og dermed var vi 8. Så på Torghattfestivalen burde vi kanskje kalle oss 6-7-8 tett’N?