Foredragsholdere

 

Pellegrino Riccardi
Konferansier


Pellegrino Riccardi har oppvokst i England i en italiensk familie. Hjertet hans er italiensk, mens passet er britisk og arbeidstillatelsen de siste 23år er utstedt av norske myndigheter. 

Pellegrino Riccardi er Kultur- & Kommunikasjonsekspert, og han er Endringsagent. Med en grunnleggende forståelse for menneskelige drivkrefter, snakker han om hvordan man best kan håndtere endring, omstilling og usikkerhet på arbeidsplassen. 

Etter å ha bodd 23 år i Norge kjenner Pellegrino nordmenn spesielt godt. Med innsikt, humor og et det Riccardi kaller et "skråblikk utenfra" beskriver han nordmenns væremåte i arbeidslivet og i det private.

Den røde tråden i alt hans virke er å nå inn til sitt publikums hjerter og intellekt, og å hjelpe mennesker til å samhandle bedre. Dette utgjør essensen i hans mange, internasjonale foredrag.

 

Lene Mostue
Direktør, Energi21


Lene Mostue er direktør for Energi21, Norges nasjonale forsknings- og innovasjonsstrategi innen ny klimavennlig energiteknologi. 

Energi21 er et permanent uavhengig strategiorgan som er opprettet av Olje- og energidepartementet. 

Mostue er utdannet sivilingeniør innen elkraftteknikk fra NTNU og har i tillegg en Executive Master of Management grad fra Handelshøyskolen BI. 

Hun har arbeidet i energisektoren i hele sin arbeidskarriere, og har erfaring fra både operativ drift av kraftsystemet til teoretiske kraftsystemanalyser. Arbeidserfaringen er opparbeidet hos ulike aktører i energisektoren og oppdragene er gjennomført både nasjonalt og internasjonalt.

 

Sverre Tiltnes
Direktør, Bygg21


Sverre Tiltnes er direktør for Bygg21, et samarbeid mellom bygg- og eiendomsnæringen og statlige myndigheter. Målet med dette samarbeidet er å tilrettelegge for bedre løsningen innenfor bærekraft, produktivitet og kostnadsutvikling innenfor næringen. 

Tiltnes er utdannet sivilingeniør i bygg fra NTH og har erfaring fra både offentlig og privat bygg- og eiendomsutvikling. I tillegg til dette har han bidratt på prosjekter som «8-ukern» - industrielt innrettet byfornyelse, Norges første boligblokk i tre og tilpasning og introduksjon av BREEAM-NOR.

 

Torgeir Waterhouse
Tidligere Direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge


Torgeir Waterhouse har en sentral rolle i den norske debatten om IT- politiske spørsmål, hvor han ofte er å se i det offentlige ordskiftet. Han er partner i Otte og har tidligere jobbet i Forbrukerrådet og IKT-Norge i mer enn 20 år.

I tillegg til sin rolle som representant for IT-bransjen har han også blitt bedt om å ta stillinger i regjeringsutvalg om emner som digital verdiskaping, opphavsrett, lovlig avlytting, online gambling etc. Han har flere styre- og rådgivende stillinger for organisasjoner og selskaper i internett-sfæren, som Norsk IPv6 Forum, Det norske registeret for domenenavn, Norwegian Safer Internet Project, Høgskolen i Østfold, Fakultet for datavitenskap, The Great Norwegian Encyclopedia, Norsk Digitalforum med mer. 
Waterhouse er også en av grunnleggerne av den norske bevegelsen Lær Kidsa Koding, hvis mål er å undervise barn i Norge å kode, både i skolen og gjennom private kodeklubber.

 

Hege Sagplass
Seniorrådgiver Miljø, Posten Norge AS


Hege Sagplass er seniorrådgiver for miljø og bærekraft i Posten Norge AS, men har jobbet i Posten de siste 30 årene. Sagplass startet som seniorrådgiver

i 2009 og har dermed jobbet med miljøutfordringer i Posten og Bring de siste 10 årene. Hun har et sterkt engasjement for miljø- og klimasprørsmålet, det

grønne skiftet og bærekraftig utvikling, samt å bidra til å fremme klimaeffektive løsninger.

 

Alex Rosen


Alex Rosén er foredragsholder, konferansier, toastmaster, rockestjerne, komiker, forfatter, oppdager, eller rett og slett bare en moromann. Han har gjort utallige oppdrag for næringslivet, militæret, politiske partier, skoler, rockeklubber og diverse organisasjoner

Alex tar bygger sine foredrag på egne opplevelser fra Nordpolen med seilbåten ”Berserk”, sin egen oppvekst med fokus på rollen som sønn, kjæreste og far basert på boka ”Tøff pappa” som han ga ut høsten 2012, eller hvorfor han mistet jobben i NRK – 7 ganger. Alt handler om hvem du er og hvordan du ønsker å være mot de rundt deg. 

 

Karoline Nystrøm
Adm. Direktør, Schneider Electric Norge


Karoline Nystrøm har vært Administrerende direktør i Schneider Electric Norge siden begynnelsen av 2019. Hun startet sin karriere som strategikonsulent for Accenture i London med fokus på detaljhandel og e-commerce. 

Karoline har over de siste 10 årene ledet teknologibedrifter og var blant annet en del av ledergruppen som startet opp Comoyo (nå Telenor Digital).  Hun elsker å jobbe med grønn teknologi og motiveres veldig av å bidra til å løse verdens største problem: klimautfordringene.

I 2019 ble hun blitt kåret «Best CEO 2019 in Renewable Energy» av European CEO Magazine.