27 april 2022

Livesändning kl 08.00-12.45

 

Incheckning från kl. 07.45

 

Välkommen!
 Heléne Lidström, moderator


Heléne Lidström är föreläsare, rådgivare och moderator. Hon ansvarade för Microsofts stora förändringsprojekt “Det nya arbetslivet” som innebar en omställning till ett aktivitetsbaserat arbetssätt. En förändringsresa som ledde fram till att företaget fick utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad.

 

Nycklar till hållbart välmående
Erik Fernholm

Vad är lycka? Är lycka eller mening viktigast? Vilka är de vanligaste myterna kring välmående? De som ofta upplever att de är lyckliga, vad gör de som inte andra gör?

Erik Fernholm är vd och medgrundare till stiftelsen 29k som arbetar för att göra mental hälsa och tillväxt tillgänglig för alla. Han har en akademisk bakgrund inom neuro-, motivations- och lyckoforskning och är utvald till Emerging Young Leader av Barack Obama. Nyligen blev han utsedd som en av Sveriges topp 10 talare genom tiderna av talarbyrån SAJ.

Business English
Cynthia Morissette

In Cynthia’s 20 years of experience, she has found the balance between celebrating Sweden’s impressive English skills and pointing out areas in need of improvement. She navigates the fine line between a Swede’s involuntary loyalty to Jantelagen on one side and an obsession with perfection on the other. She encourages people to throw both of these concepts out the window and "bjuda på sig själv". Since she speaks svengelska herself, she does this with a great deal of humor. Our mistakes are not the end of the world. In fact, they are what give us a real opportunity to truly connect and understand each other.

Cynthia Morissette är från New Hampshire, USA. Hon har bott i Sverige sedan 2000 och arbetar som lärare i affärsengelska och konsult för flera språkföretag i Stockholm. Hennes föreläsning är på ”svengelska”.  

Lifehacks för att bli effektivare på jobbet
Charlotte Dunhoff

Alla vill vi jobba smartare och mer effektivt men vardagen kräver sitt och det kan vara svårt att lyfta blicken och ta till sig nya arbetssätt. Charlotte Dunhoff som själv har en bakgrund som assistent utbildar och coachar assistenter att bli effektivare på jobbet. Hon ger sin bästa lifehacks för att du ska bli vassare i din roll och alltid ligga steget före.  

Charlotte Dunhoff har arbetat som assistent i åtta år, bland annat på en stor revisionsbyrå och till en forskare inom verksamhetsutveckling på Handelshögskolan. I dag driver hon en halvdagsutbildning för assistenter samt arbetar i sina två företag, Profile Agency och Book, båda inom eventbranschen.

 

Samtal med Yassin Koleilat, Executive Assistant, ABB 
Yassin Koleilat och Heléne Lidström


 Yassin Koleilat är Executive Assistant till Dennis Helfridsson och Internal Communication Manager inom ABB Sverige. I ett samtal med Heléne Lidström hör vi honom berätta om sin syn på EA-rollen, hur den har förändrats och vad EA-rollen ”4.0” innebär. Utifrån sin roll som Communication Manager lyfter han en rad intressanta perspektiv på kommunikation och vi får även höra om hans engagemang för mångfald.
 

Klart du kan! 

Mia Törnblom

En inspirationsföreläsning med Mia Törnblom där hon pratar om vikten av starkt självledarskap, medkänsla och tillit. Med hjälp av humor, generositet och konkreta metoder visar Mia hur du tränar upp din mentala styrka, får mer energi och blir trygg i dig själv. Med allvaret som bakgrund får du nya insikter om dina innersta tankar och omedvetna reaktioner. Hur de påverkar dig i allt du gör. Självledarskap och medkänsla går att träna upp och all kompetens är färskvara. Den enda vi egentligen kan och bör jämföra oss med är oss själva.

Mia Törnblom är en av Skandinaviens främsta föreläsare och utbildare. Mia har vunnit pris som årets talare i Sverige och årets motivator i Norge. Hon arbetar med individutveckling, ledarskapsstöd samt organisations- och teamutveckling. Hon är författare till elva böcker om självledarskap och ledarskap.

 

Vi summerar dagen ca kl.12.45