Jury 2022

Anders Kjellander

Anders Kjellander är VD på Umeå Science Park. Anders är engagerad i Umeås innovationssystem genom att skapa miljö där bolag tar sig vidare i utvecklingen från ideer-startups-tillväxtbolag. Anders har mångårig erfarenhet av VD- och ledaruppdrag inom som företag som ICA, Coop och OK.

Annika Remaeus

Annika är enhetschef på Uppsala kommun med fokus på innovation och startups. Annika har erfarenhet som gränsgångare mellan stora och små företag och privat och offentligt. Hennes tips till entreprenörer och innovatörer är att testa tidigt även med användare och kunder i det offentliga. Ett citat som Annika gillar och verkar efter är ”tänk stort, starta smått och gör nu!

Arash Gilan

Arash Gilan är vd och medgrundare av marknadsföringsbyrån Viva Media. Han driver även vd-podden och har skrivit tre böcker där den senaste boken heter “En djävel på e-handel”.

Christian Arkelius

Christian Arkelius är delägare, kontorschef i Stockholm och Europapatentombud på Ström & Gulliksson AB. Han jobbar med patenträtt och hans fokus som rådgivare till klienter är att hitta kreativa, proaktiva och strategiska IP-lösningar som ger dem en hävstång för att nå sina affärsmål. Under sina snart 20 år som patentombud har han utvecklat en djup förståelse för hur IP kan sättas i arbete och användas av företag med olika behov och har fått flera utmärkelser av MIP IP Stars och IAM.

Christian Lauritzen

Christian Lauritzen är partner på B3 Indes, serieentreprenör, affärsängel och strategikonsult. Christian är medgrundare till ett antal bolag, både i Sverige och internationellt. Några exempel är B3 Indes, Adlibris, Proxio och Eicorn. Nästan alltid handlar det om bolag som är tidigt ute med nya teknologier och som utmanar sin bransch med nya tankesätt. Idag är han engagerad i ett antal mindre bolag och hjälper även större bolag med strategi, digitalisering och innovation.

Cristopher Johansson

Cristopher Johansson är affärsutvecklare på LRF Samköp som arbetar för sänkta kostnader och effektivare inköp för de som arbetar inom de gröna näringarnas företag. Cristopher vill tipsa entreprenörer om att alltid ha kundens behov i fokus, att tänka skalbarhet och ett stort WHY. Hans medskick är “bättre affärer för Sveriges gröna näringar”.

Emma Rozada

Emma Rozada är COO & Founder på The Techno Creatives och är serieentreprenör med 20 startade bolag i Sverige, Shanghai, Shenzhen, London, Tallinn och Bangkok. Produkt- och tjänstedesign i kombination med tech och hårdvara är hennes nisch och den röda tråden mellan bolagen. Fokus är att arbeta med industri-ventures som har kapacitet och muskler att ställa om och göra en impact på vår framtid.

Hanna Moisander

Hanna Moisander är en av grundarna av techinnovationsbyrån Hedy Tech. Hon är serieentreprenör och styrelseproffs, med en passion för affärsbyggande, investeringar och att möjliggöra innovation. Hanna har även grundat styrelseprogrammet deb. - Diverse Executive Boards, och Maya Impact fund, som är under uppstart.

Jessica Rameau

Jessica Rameau är en erfaren investeringsförvaltare med en professionell bakgrund och mångårig erfarenhet inom rådgivning, portföljförvaltning och entreprenörskap. För närvarande driver Jessica Wellstreet Ventures Fund I samt Wellstreet Launchpad programmet i samarbete med Google för startups.

Kristina Söderberg

Kristina är tech-investerare sedan 12 år tillbaka och jobbar idag med hållbarhetsinvesteringar på SEB Greentech Venture Capital. Hon har tidigare investerat i allt från digitalisering av finansieringstjänster och mjukvarulösningar för läkemedelsindustrin till att ha sålt 3D-optimeringsmjukvara till ett plattformsbolag. Hon jobbar aktivt med sina portföljbolag genom styrelsen och har tidigare erfarenhet från affärsutveckling, internationalisering av finansbolag och försäljning av finansiella tjänster i olika roller på SEB.

Marianne Ramel

Marianne är advokat och delägare på den globala advokatbyrån DLA Piper. Marianne är aktiv inom byråns corporate grupp med fokus på företagsförvärv och joint ventures samt finansjuridik. Marianne är rådgivare till bland annat private equity och venture capital bolag samt start-ups. Dessutom ansvarar Marianne för DLA Piper China desk.

Martin Szepczynski

Martin Szepczynski är en entreprenör inom bland annat funktionella livsmedel som bland annat grundat varumärken som Healthyco och Probrands. Han är en erfaren marknadschef med erfarenhet av att arbeta inom livsmedels- och dryckesbranschen och skicklig inom marknadsföringsledning, kundservice, reklam, affärsutveckling och marknadsföringsstrategi. Ett entreprenörskapsproffs!

Per Hulthén

Per Hulthén är serieentreprenör och forskare. Han forskar om startup-exits och det långsiktiga resultatet startups som är riskkapitalfinansierade. Per undervisar även i entreprenöriell ekonomi, venture- och affärsutveckling, IP-strategi för startups samt förhandling. Dessutom sitter han i styrelser och ger råd till startups, firmor och byråer genom sin egen konsultfirma.

Thomas Torounidis

Thomas Torounidis är slashkarriärist, entreprenör och investerare med flertal roller inom industri, akademi, offentlig samt privat verksamhet bakom sig. Han är utbildad teknisk doktor och har en magister i ekonomi som byggts på med juridik, psykologi, ledarskap och beteendevetenskap. Är idag investerare och styrelseproffs.