Finalister 2022

15 st bolag med grymma affärsidéer tog sig ända till Regionfinal, vann priser och direktkvalificerade sig till Sverigefinalen 2022. Nyfiken på vilka dessa är? Scrolla ner!

Cellfion

Solving today’s problems with tomorrow's technology  

Cellfion tillverkar och kommersialiserar nanocellulosa membran för elektrokemisk energilagring och omvandlings anordningar och vill ta ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid. Cellfion kommer från ledande forskning vid KTH, Linköpings universitet och RISE och erbjuder membraner baserade på biomaterial från skogen, en lösning som är både säker och hållbar. Cellfion vill vara en bidragande part i den viktiga omställningen till grönare och mer hållbar energi och en friskare planet.  

Vinnare av Beyond Academic och Impact Maker i Region Öst. Klicka
här för att komma till Cellfions hemsida!

D-stract

Minskar spruträdsla genom att minska smärtan vid alla sprutor och injektioner direkt vid applicering  

Upp mot 20% av världen lider av spruträdsla. Genom en kombination av kyla och tryck reducerar produkten smärta omedelbart. Den utesluter engångsartiklar, vilket gör D-stract till en mer hållbar och kostnadseffektiv lösning än vad som finns idag. Modellen lämpar sig till alla åldrar, oavsett fobi eller inte.  

Vinnare av Beyond Academic i Region Nord. Klicka
här för att komma till D-stracts Instagram!

Envue Technologies

Nästa generations nanoteknologi för att synliggöra livets grundstenar - biomolekylerna!  

Envues unika kombination av hårdvara och mjukvara, i form av ett mikroskopiskt instrument och nanofluidiskachip, erbjuder forskare ett enkelt verktyg för att träda in i nanovärlden och studera biomolekyler. Vår patentsökta teknologi tillåter studier av nanoobjekt utan modifieringar för att undvika felaktiga resultat. Vår vision är att accelerera framtida forskning genom att ge forskare en lösning för att kunna göra nya framstående upptäckter.  

Vinnare av Game Changer i Region Väst. Klicka
här för att komma till Envue Technologies hemsida!

Flexpenser

The solution that minimizes the use of preservatives, the waste of liquids/semi-liquids, and packaging environmental footprints  

De flesta förpackningar för flytande produkt orsakar avfall och de flesta produkter innehåller konserveringsmedel. Efter öppning skyddar förpackningarna inte vätskeintegriteten, exempelvis blir mjölken härsk och limmet torkar ut. Flexpensers teknik skyddar innehållet till en bråkdel av kostnaden efter att en förpackning öppnats. Tekniken minskar dramatiskt konserveringsmedel och avfallsflödet av vätskor.  

Vinnare av Best Traction i Region Öst. Klicka 
här för att komma till Flexpensers hemsida!

Haystack

Den första dejtingappen  

Haystack är den första dejtingtjänsten där människor kan lära känna varandra online genom att göra roliga saker tillsammans.Vår vision är en värld där alla blir välkomnade för vilka dem är och inte för hur dem ser ut. Det ska vara kul att komma i kontakt med nya människor, även online.  

Vinnare av Game Changer i Region Nord.  

MOUNID

’Algbläck’ är en giftfri och bionedbrytbarfärg för textil gjord av mikroalger  

Genom mikroalger utvecklar Mounid en unik algbläcks-färg för textil-och modeföretag. Algbläck eliminerar skadliga kemikalier och mikroplaster från att användas och erbjuder textilbranschen giftfri färg som möjliggör att kunna designa och tillverka 100% cirkulära textila färgglada produkter.  

Vinnare av Impact Maker i Region Väst. Klicka 
här för att komma till MOUNIDs hemsida!

N.C Zero Waste Store Concept

Vågen som förändrar dagligvaruhandeln  

Vågen är en butik där individer kan köpa ekologiska produkter utan förpackning. Genom att fylla på egna behållare med olja, bönor, pasta, ris, schampo med mera kan varje individ minska sin negativa miljöpåverkan från förpacknings-och matavfall.  

Vinnare av Best Traction i Region Nord. Klicka 
här för att komma till N.C Zero Waste Store Concepts hemsida!

Norbite

Upcycling plastic waste into healthy food solutions  

Norbite har utvecklat ett tillvägagångssätt för polymermaterial för vilka det inte finns några hållbara lösningar för återanvändning eller återvinning. Baserat på en specifik insekt, Galleria mellonella, gör den utvecklade, skalbara processen det möjligt för insekterna att smälta och omvandla plast till proteiner, lipider och biogödsel.  

Vinnare av Game Changer i Region Öst. Klicka 
här för att komma till Norbites hemsida!

Nordic Renew Resource

NRR renar tungmetaller från att komma ut i luft, vatten och marken genom en helt ny reningsprocess – HMEE  

Nordic Renew Resource erbjuder industrin som har tungmetaller i sitt processvatten och i slam en helt ny teknik för att reducera tungmetallerna och återvinna dessa. Med denna affärsidé hjälper vi industrier och företag som arbetar mot nollutsläpp att kunna uppnå detta snabbare och i en cirkulär ekonomi.  

Vinnare av Impact Maker i Region Nord. Klicka 
här för att komma till Nordic Renew Resources hemsida!

Parametric Solutions

AI-genererad arkitektur för bättre beslut i tidiga skeden  

Parametric Solutions utvecklar en plattform för snabbare processer inom arkitektur och industriellt byggande. Med hjälp av AI och algoritmer skapas och utvärderas hundratal byggnader och designkoncept inom loppet av minuter. Detta för att underlätta beslutsfattning i planeringsprocesserna, minska riskerna och i slutändan skapa bättre och mer hållbara städer.  

Vinnare av Beyond Academic i Region Väst. Klicka 
här för att komma till Parametric Solutions hemsida!

Pharmista Technologies

Pharmista utvecklar ett återanvändbart graviditetstest som både tillgodoser kundens och miljöns behov på ett bättre sätt än dagens tester  

Pharmista Technologies vill revolutionera graviditetstestmarknaden genom att utveckla ett återanvändbart graviditetstest. Detta kommer att bidra till att minska kvinnors utgifter på deras reproduktiva hälsa, öka bekvämlighetsnivåerna samt minska användningen av engångsplastprodukter.  

Vinnare av Game Changer i Region Syd. Klicka 
här för att komma till Pharmista Technologies hemsida!

Piffl

För en hälsosam, jämlik och hållbar stad  

Via en app kan invånare och besökare komma åt boxar som är fyllda med ett stort utbud av sport-och utomhusaktiviteter, aktiviteter anpassade efter miljön omkring. Boxarna hittar man i parker, vid idrottsplatser och överallt som erbjuder spontanaktivitet.  

Vinnare av Best Traction i Region Väst. Klicka 
här för att komma till Piffls hemsida!

Quiqly

En unik teknik som analyserar data och genererar nya leads för företag, som därmed hjälper kunder att nå nya konsumenter de inte når idag  

Företag kan genom Quiqlys egenutvecklade plug-in identifiera hur olika kundgrupper kan nås på ett mer effektivt sätt. Quiqlys affärsidé är att hjälpa företag att förstå potentiella kunders otillfredsställda behov, generera nya leads och därigenom konvertera dessa till långsiktiga kunder.  

Vinnare av Best Traction i Region Syd. Klicka 
här för att komma till Quiqlys hemsida!

SpeakSum

SpeakSum - better meetings for all. #SpeakSumMore  

SpeakSum är en webbapp som mäter mötesdeltagares taltid och ger en grafisk presentation av mötet. Detta ger unika insikter så som aktivitet över tid, och genererar objektiva data som kan analyseras för att förbättra möteskvalitet och möjliggöra inklusion och jämlik representation.  

Vinnare av Beyond Academic i Region Syd. Klicka 
här för att komma till SpeakSums hemsida!

SunFeeds

Nya näringsrika måltidsersättningar baserade på solroskärnor för att bekämpa hunger  

Nya näringsrika måltidsersättningar baserade på solroskärnor för att bekämpa hunger. SunFeeds fokuserar på två saker; utveckla matprodukter och formulera ett tillvägagångssätt för att tillhandahålla produkten på, vad vi kallar, det rätta sättet.  

Vinnare av Impact Maker i Region Syd. Klicka 
här för att komma till SunFeeds LinkedIn!