Konfirmationstiden brukar beskrivas som ett minne för livet. En tid av stark gemenskap och många roliga upplevelser där livsfrågor om bla kärlek, tro och liv får stå i centrum.

Konfirmandlägret på Stjärnholm är uppbyggt kring tre läger; två veckoslutsläger i november och april och sedan ett långt sommarläger under sommarlovet: de två sista veckorna i juni och första veckan i juli. På förlägren lär vi känna varandra och gården. Lägret är ett internatläger med riksintag och hit kommer konfirmander från hela Sverige och även utlandsboende svenskar. Det är vanligt att man kommer utan att känna någon.

På konfirmationslägret får du lära dig om bibeln och kristen tro och vi pratar mycket om vad det är att vara människa, vi jobbar med självbild, kamratskap, relationer och gemenskap. Du har självklart möjlighet att påverka innehållet i undervisningen så att vi tar upp frågor som är viktiga för dig.

Vi är mycket utomhus och gör en del vandringar i närområdet. Du behöver ha med din cykel då vi cyklar till badplats och andra utflykter. Ett fåtal cyklar finns att låna på gården för den som inte har möjlighet att ta med egen.

Lägret är populärt och blir snabbt fullbokat så anmäl dig hellre direkt (och avanmäl om du skulle ångra din plats) än att vänta med risk att lägret är fullt. Vi har ingen föranmälan utan tar emot anmälningarna i tur och ordning enligt ”först-till-kvarn-principen”. När lägret är fullbokat så upprättar vi en kölista. Om någon ångrar sin plats blir nästa person på kölistan erbjuden den platsen.

 

Plats: 
Stiftsgården Stjärnholm vid havet utanför Nyköping.
Förläger: 8-10 november 2024 och 4-6 april 2025.
Sommarlägret: 16 juni - 5 juli 2025. Konfirmation lördag 5 juli.

Boende: 
Logi i flerbäddsrum i Nygården på stiftsgården Stjärnholm.

För: 
Ungdomar som är född 2010 eller tidigare.

Ledarstab: 
Pedagog, präst, musiker samt ytterligare vuxna och unga ledare.

Kostnad:
10500 kr, då ingår all mat och boende under förträffar och sommarläger. Kostnaden faktureras av Strängnäs stift i tre delar, 3000 kr inför varje helgläger och 4500 kr inför sommarlägret. (Tack till Syskonen Segelbergs Stiftelse för ekonomiskt bidrag, som gör att konfirmationslägret kan subventioneras till 10500 kr per konfirmand.)

Kontakt: 
För frågor gällande lägrets innehåll kontakta Cecilia Sundkvist, pedagog och konfirmandansvarig.
För frågor gällande anmälan kontakta Josefin Bredberg, administratör.

Anmäl dig här senast 2 september