Höstens succé med digitala utbildningsdagar fortsätter!
Välkommen till dagen för Läkemedel och toxikologi!


Utbildningsdagen äger rum 18 mars 2021 på webben.

Det traditionella användarmötet ersätts av en digital utbildningsdag. Programmet har tagits fram av Equalis expertgrupp i läkemedel och toxikologi. Det omfattar såväl uppföljning av kvalitetssäkringsaktiviteter inom området som presentationer om aktuella ämnen, med inslag av interaktiva moment.

Vi startar dagen med en spännande föreläsning om laboratorieanalysernas betydelse i utredningen av ett förgiftningsfall. Därefter presenteras och diskuteras laboratoriernas rutiner och kriterier för tekniskt godkännande i rutindriften av läk/tox-analyser med LC-MS/MS. Därefter följer ett intressant föreläsningsblock om ADHD. En kliniker berättar om ADHD och läkemedelsbehandling följt av två föreläsningar om laboratoriets möjligheter att analysera olika substanser i dessa läkemedel.

Efter lunch informerar Equalis och expertgruppen om pågående projekt och nyheter i kvalitetssäkringsprogrammen. Avslutningsvis tas det aktuella temat drogtester i saliv upp med bland annat för- och nackdelar med saliv jämfört med urin, om laboratoriets erfarenheter av multipaket med högupplösande MS och om beställarens kliniska erfarenheter. Vi kommer också få ta del av en jämförelse av drogtestresultat i saliv och urin.

Alla intresserade är välkomna att anmäla sig. Anmälan till utbildningsdagen skall vara Equalis tillhanda senast den 14 mars 2021.

För mer information, klicka på ”Program”