Avregningskonferansen 2021

Program

Dag 1 – 18.november

Registrering fra 0930

Oppstart 10.30

Elektrifisering og det grønne skiftet

Veien mot er nullutslippssamfunn går via utfasing av fossil kraft og økt elektrifisering. Hva vil dette bety for kraftsystemet og -markedet? Hvordan skal Norge skape rammebetingelser for vekst i grønn industri? Hvordan rigger vi kraftsystemet for vekst? Hvordan oppnår vi et robust, velfungerende, fornybart kraftsystem?

Med Berit Tennbakk fra Thema Consulting.

 

Ny nordisk balanseringsmodell og innføring av 15 min avregningsperiode i Norden

22. mai 2023 endres avregningsperioden i Norden fra 60 til 15 minutter. Sammen med automatisering, nye markeder og verktøy gjør dette de nordiske TSOene i stand til å balansere fremtidens grønne kraftsystem på en trygg måte. Hva innebærer dette i praksis for norske aktører? Hvordan skal overgangen gjøres?

Med Lars Olav Fosse fra Statnett, Henrik Simonsen fra Elhub og Diana Welander fra eSett.

 

Digitalisering og innovasjon

Det grønne skifte stiller nye krav til bransjen og digitalisering og innovasjon helt nødvendig for å realisere visjonen om nullutslipp.

Med Sigbjørn Høgne, CEO Elhub og Jon Andreas Pretorius, IT-direktør i Elvia AS.

 

Digital sikkerhet

Kraftforsyningen er svært viktig for de aller fleste samfunnsfunksjoner, og har i likhet med alle andre samfunnsområder de senere årene blitt digitalisert. Det gjør at et data-angrep mot det norske kraftsystemet kan få store konsekvenser. Hvordan er trusselbildet for norske aktører? Hva er de største farene? Hva kan og bør gjøres?

Med Kevin Gjerstad, CTO i Volue og Terje Vernholt, fagsjef rådgivning i Netsecurity.

Det faglige programmet dag 1 avsluttes kl 16.00

 

Dag 2 – 19.november

Oppstart 09.00

Morgenkåseri

Utforming av tariffer og utveksling av tariffinformasjon

Effektbaserte tariffer skal legge til rette for bedre utnyttelse av strømnettet og en mer rettferdig fordeling av nettkostnadene mellom kundene. Nettselskapene skal utforme en ny prismodell. Hva er viktig for å skape adferdsendring hos kunden? Hvordan oppnår man rasjonell utveksling av tariffinformasjon mellom aktørene og til kunden? Hvordan sikrer man effektiv formidling av prissignaler til forbrukere?

Med Knut Olav Bakkene fra Glitre Nett, Andreas Holmqvist fra Elhub og Torfinn Jonassen, seksjonssjef for kunde og nett i RME.

 

Økt behov for fleksibilitet

Fleksibilitet er nødvendig for kostnadseffektiv og sikker drift og balansering av kraftsystemet, og behovet for fleksibilitet er økende. Hvordan kan vi mobilisere mer fleksibilitet til balansering? Hvordan kan fleksibilitet utnyttes for å unngå kostbar nettutbygging?

Med Martha Marie Øberg fra Statnett, Bengt Johansson, Ellevio/sthlmflex

og Yvonne Ruwaida, Vattenfall Eldistribution/sthlmflex.

 

Det faglige programmet dag 2 avsluttes klokken 1220.

 

Velkommen!