Om konferensen

I 20 år har Chalmers och VGR samverkat inom verksamhetsutveckling. Ett inspirerande samarbete där olika logiker ges möjlighet att skapa värde och lärande över gränser.

Hur går vi från kunskap och strategi till implementering och etablering?

Svensk hälso- och sjukvård behöver ställa om för att möta framtidens utmaningar och detta är inte ett val. Det är en nödvändighet.

För att vi ska kunna fortsätta ge invånare god vård med en verksamhet i världsklass behöver verksamheten ställa om och utvecklas. Samhällets utmaningar med ökande behov av hälso- och sjukvård och begränsade resurser, ställer krav på prioriteringar, ändrade arbetssätt och teknik som ger nya möjligheter.

Vi möts på Chalmers 23/1 2025 för att gemensamt lära av varandra och ta del av kunskap och inspireras av andra sektorer som tvingats ändra inriktning på hela sin verksamhet.

Vi får även lyssna på aktuell omställnings- och prioriteringsforskning för att få möjlighet att skapa nya bilder av förändring och samverka om hur vi tillsammans kan skapa genomförandekraft.


Några av presentatörerna: 

Karin Looström Muth är hälso-och sjukvårdsutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen och Christian Colldén är utvecklingschef i Närhälsan. De kommer tillsammans att leda oss genom dagens program. 

Maria Persson Gulda är teknikchef på h2greensteel med uppdrag att påskynda omställning av en hel industri genom att producera fossilfritt stål. Hon har en doktorsexamen i tillämpad fysik från Harvard University och en yrkeskarriär som konsult och senare partner på McKinsey i New York och Stockholm.

John Holmberg är professor i fysisk resursteori vid Chalmers tekniska högskola och han har även Sveriges första UNESCO-professur i lärande för hållbar utveckling.

Lars Sandman är professor vid Linköpings universitet och föreståndare för Prioriteringscentrum. Lars forskningsinriktning är organisationsetik inom hälso- och sjukvården med fokus på prioriteringar och etisk analys av vårdens metoder.