Välkommen till Equalis digitala utbildningsdag för Humangenetik!

Utbildningsdagen äger rum 18 november 2021 på webben.

Programmet har tagits fram av Equalis expertgrupp i humangenetik. Det omfattar såväl uppföljning av kvalitetssäkringsaktiviteter inom området som presentationer om aktuella ämnen. 

Dagen inleds med att vi får ta del av presentationer rörande behandlingsstyrande genetik uppdelade på två olika teman: Solida tumörer och Farmakogenetiska analyser, där respektive tema går från klinisk nytta till aktuella genpaneler. Förmiddagen avslutas med att Anna Lundgren från Inspektionen för vård och omsorg ger oss en inblick i IVDR.  

Efter lunch presenteras resultat från våra kvalitetssäkringsprogram. Därefter går vi in på det högaktuella temat: Covid-19 – Komplikationer och analyser, med föreläsningar om koagulationsrubbningar, genetiska tester och antigentester, sekvensering av mutationsvarianter och avslutningsvis har vi glädjen att lyssna till Mia Brytting från Folkhälsomyndigheten som ska prata om Historik, nuläge, framtid. 

Alla intresserade är välkomna att anmäla sig. Anmälan till mötet skall vara Equalis tillhanda senast den 16 november 2021. 

För mer information, klicka på ”Program”