Henry Ascher, barn- och ungdomsläkare och professor i folkhälsovetenskap.
Henry Ascher är barn- och ungdomsläkare och professor i folkhälsovetenskap. Han har forskat och undervisat bland annat om migration och hälsa med fokus på barn och familj och barns rättigheter. Forskningen har innefattat osynliggjorda grupper av barn såsom barn som lever i papperslöshet och ensamkommande flickor. Kliniskt har han bland annat arbetat på Flyktingbarnmottagningen i Göteborg och är medicinskt ansvarig för Rosengrenska stiftelsens vårdförmedling för papperslösa. Under 12 år satt han i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award.
Foto: Elliot Elliot / Astrid Lindgren Memorial Award
Håkan Sandahl, Regiondirektör Västra Götalandsregionen.
Håkan Sandahl är jurist och har bakgrund som polis. Han har vigt stora delar av sitt yrkesverksamma liv åt uppdrag i samhällsnyttiga verksamheter och har arbetat såväl nationellt och regionalt som kommunalt. Under sina år inom Polismyndigheten var han bland annat barnutredare, och har i den rollen sett betydelsen av god samverkan mellan samhällets olika aktörer. Vidare har han varit kommundirektör i Ulricehamns kommun och haft en direktörtjänst på SKR. Han tillträdde som regiondirektör i Västra Götalandsregion den 1 oktober 2022.
Marie Nyman, Socionom och utredare på Socialstyrelsen
Marie Nyman är socionom och arbetar sedan 12 år som utredare på Socialstyrelsen varav de senaste 8 åren med skade- och dödsfallsutredningar där barn utsatts för grovt eller dödligt våld. Hon har under många år arbetat inom socialtjänsten och har lång erfarenhet att arbeta med barn och unga som varit utsatta för våld och försummelse. Marie har även en mångårig erfarenhet som chef inom socialtjänsten.
Moa Mannheimer, Leg Psykolog och utredare på Socialstyrelsen.
Moa Mannheimer är leg psykolog och arbetar som utredare på Socialstyrelsen sedan 5 år med skade- och dödsfallsutredningar där barn utsatts för grovt eller dödligt våld. Hon har lång erfarenhet av bedömning och behandling av barn med traumarelaterade tillstånd på BUP (barn- och ungdomspsykiatrin) och hälso- och sjukvårdens arbete med barn som utsatts för brott på Barnahus i Stockholm. Moa föreläser ofta för professionella som möter barn om våld mot barn, barns utveckling och behov och barn och trauma.
Karin Apelqvist, Distrikt-och barnsjuksköterska och verksamhetsutvecklare Central barnhälsovård, Barnskyddsteam Västra Götalandsregionen.
Karin Apelqvist är distrikt och barnsjuksköterska, hon arbetar som verksamhetsutvecklare på Central barnhälsovård Västra götalandsregionen och på Barnskyddsteam Västra Götaland.
Hon är ansvarig för implementering, utbildning och uppföljning av att ställa frågor om våld till barnets vårdnadshavare inom barnhälsovården.
Ann Janson, Distriktsköterska och verksamhetsutvecklare central barnhälsovård.
Ann Jansson är distriktssköterska och arbetar som verksamhetsutvecklare på Central barnhälsovård Västra götalandsregionen och är processledare för utökade hembesöksprogram. Hon är ansvarig för implementering, utbildning och uppföljning av att ställa frågor om våld till barnets vårdnadshavare inom barnhälsovården.
Jimmy Celind, Vårdenhetsöverläkare på akutmottagning barn och sakkunnig i det Lokala barnskyddsteamet på Drottning Silvias Barnsjukhus, Göteborg.
Jimmy Celind har sedan 2014 arbetat med barnskyddsfrågor på barnkliniken, och är sedan 2017 ledningsläkare på Akutmottagning barn, Drottning Silvias Barnsjukhus. I sitt arbete med barnskydd och utvecklingsarbete är han också sedan två år bihandledare för ett forskningsprojekt kring screeningverktyget SUBFI, som används för att upptäcka barn som far illa.
Johanna Ray, Psykolog, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Enhetschef BUP Affektiv mottagning Kungälv.
Johanna Ray är psykolog, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Hon har arbetat som psykolog inom BUP i ca 15 år innan hon blev enhetschef. Nu arbetar hon som enhetschef för BUP Affektiv mottagning i Kungälv sedan ca 9 år.
Johan Funestrand, Leg psykolog BUP Affektiv mottagning Kungälv.
Johan Funestrand har arbetat på BUP Affektiv mottagning i Kungälv i drygt 4 år och har tidigare arbetat som psykolog inom elevhälsan (skolpsykolog). Johan utbildar sig till specialist och på BUP arbetar han b l a med traumatiserade barn och deras föräldrar.
Lina Ljung Roseke, Leg. Psykolog. Barnskyddsteam Västra Götaland Områdeschef för Barn- och ungdomsmedicin Södra Älvsborg.
Lina Ljung Roseke är psykolog och har arbetat i Barnskyddsteam Västra Götaland sedan 2015. Hon är även områdeschef för Barn- och Ungdomsmedicin, södra Älvsborg.
Lina har tidigare varit chef inom Psykologenheten mödra- och barnhälsovård samt spädbarnsverksamheterna i södra Älvsborg. Hon har även arbetat inom olika barnverksamheter i England med inriktning mot neuropsykiatri, gängkriminalitet samt sexuellt utnyttjande av barn. Inom barnskyddsteamet erbjuder Lina bland annat en utbildning i PIIOS tillsammans med kollegor från Central barnhälsovård och Psykologmottagningen för Föräldraskap och små barn.
Mari Brännvall, Utvecklingsledare och forskare VKV
Mari Brännvall arbetar som forskare och utvecklingsledare på VKV. Som utvecklingsledare arbetar Mari med att utveckla och stödja hälso- och sjukvårdens arbete med våld i nära relationer. Däribland med stöd till chefer och stöd till hälso- och sjukvårdspersonal vid oro för allvarligt våld i nära relationer. Maris forskning handlar om hälso- och sjukvårdens upptäckt och hantering av våld i nära relationer samt myndighetssamverkan vid våld i nära relationer.
Jens Krabbe, 1:e socialsekreterare. Mottagningsenheten barn-och unga socialförvaltningen Hisingen.
Jens Krabbe har i tio år arbetat inom socialtjänsten med barn och unga i olika befattningar. I hans yrkesroll har han haft mycket kontakt med professionella som ofta brottas med frågor kring hur de kan tänka kring orosanmälningar och ställs inför olika dilemman kopplat till detta. I hans kontakt med barn och ungdomar ser han hur viktigt det är för barn och deras familjer att vi professionella har en god förståelse för varandras verksamheter och hittar sätt att hjälpa varandra i hur man på bästa sätt tillvaratar ett barns bästa, även i svåra situationer.
Michaela Bohman, förundersökningsledare Brott i nära relation. Polismyndigheten
Michaela Bohman är polisinspektör och förundersökningsledare på Storgöteborgs sektion för Brott i nära relation. I sitt arbete inriktar hon sig på ärenden gällande barn under 18 år, både som målsägande och misstänkta. Hon arbetsleder barnförhörsledare och barnutredare i sitt dagliga arbete samt arbetar med verksamhetsutveckling för att förbättra samverkan mellan olika myndigheter i kontakten med barn.