Challenge Tour

Se världsgolf på Österåker
Välkommen till Österåkers Golfklubb och se golf på högsta nivå med 156 spelare från över 20 länder. Challenge Tour är undertour till DP World Tour (Europatouren).

Entréavgift
Entréavgiften för detta evenemang går oavkortat till Barncancerfonden. Medlemmar på Österåkers Golfklubb och i Dormys kundklubb har fri entré.

Bra chans för Svenska spelare
Att ha en Challenge Tour-tävling i Sverige ger de svenska spelarna stora möjligheter att kvala till och spela en tävling på internationell nivå. 30 platser är vikta för svenska spelare vilket gör att spelare på de mindre tourerna får bra en chans att kvala in.   

Högsta betyg i förra årets tävling
Spelarna i 2021 års upplaga av Dormy Open lovordade anläggningen och Öster by Stenson, trots banans unga ålder och att tävlingen spelades redan i mitten av maj under Covid-restriktioner. I år blir det mycket definitivt bättre förutsättningar för banan och för publiken som nu är välkommen. Vi ser fram emot att träffa er!

Dormy Open på europeantour.com

ÖSTERÅKERS GOLFKLUBB

Tradition med tävlingar
Österåkers Golfklubb grundades 1988 och har en tradition av att arrangera mästerskap för att driva och utveckla golfen i Sverige. Klubben har arrangerat många elitjunior-tävlingar som till exempel klubbens egen Richard S Johnson Junior Open.
När det gäller större internationella tävlingar genom åren märks bland annat flera Ladies European Tour-tävlingar, Svenska Golftouren för damer och herrar, Lag-EM, SM Match och flera Challenge Tour-tävlingar, senast 2021 på Öster by Stenson. 

– Att vi kan vara med och bidra till svensk elitgolf genom att stå värd för Dormy Open är en självklarhet. Vi stärker dessutom vårt varumärke och får stolta medlemmar med en tightare klubbkänsla, säger Andreas Ljunggren, VD på Österåkers Golfklubb.

BANAN – ÖSTER BY STENSON

Sveriges 8e bästa bana
Öster by Stenson invigdes i augusti 2019 och blev redan 2020 utnämnd som Sveriges 8e bästa av Svensk Golf.

Banan har karaktär av en amerikansk parkbana med inspiration av Franska Le Golf Nationale utanför Paris och Amerikanska TPC Sawgrass i Florida. Tydligt definierade klipplinjer, gröna fairways, vit bunkersand och träpalissader.

Tourspelarna spelar banan drygt 6 600 meter från HS-tee.

Länk till banguide ( på Caddee.se)


 

HENRIK STENSON

Sveriges främsta herrgolfare genom tiderna och Sveriges första manliga majorvinnare behöver ingen närmare presentation som golfare.

Som golfbanedesigner är Henrik oerhört nyfiken och insatt i alla detaljer av ett banbygge. Det var något som vi fick positivt uppleva under projektet med Öster by Stenson. Henrik ville veta allt och backade inte för att ta flera obekväma beslut under bygget för att justera olika delar av hålen under byggnationen – allt för slutresultatets och golfspelarnas bästa.

Tillsammans med sin banarkitekt Christan Lundin ritade duon Henriks första bana. Något som vi alla är oerhört stolta och glada över.


Henrik Stenson Golf Design
Under 2015 inleddes ett samarbete med Henrik Stenson och hans nybildade bolag för golfbanedesign att rita om hela anläggningen med två helt nya 18-hålsbanor, träningsområden, par 3-bana med mera. Öster by Stenson invigdes i augusti 2019 och hösten 2022 startar bygget av nya Västerled som beräknas stå färdig hösten 2025.

 

DORMY

Sveriges är största golfkedja med 12 golfvaruhus i Sverige. 

Varför Dormy Open?
– Vi vill självklart vara med och stötta svensk herrgolf. Efter namn som Henrik Stenson, Alex Norén och Marcus Kinhult syns en brist på tillväxt. Vi hoppas att Challenge Tour-tävlingar i Sverige ska kunna vara en morot och ett kliv framåt för de som redan är duktiga och satsar. Men också för yngre generationer, så att de kan se att man kan ha golf som sin första sport, precis som fotboll eller hockey, säger Dormys vd Anders Wall.

 

 

FUNKTIONÄR

Upplev världsgolf på nära håll
Att vara funktionär är ett riktigt kul sätt att ta del av tävlingen.
Förutom förmånen av att var en del av en Challenge Tour-tävling för du ett klädset från som du sedan får behålla.

Vi har ett antal funktionärspositioner under Dormy Open. Det kan vara allt från att sköta scoreboards, serva spelare på rangen till att skjutsa spelare.

Främst tar vi emot funktionärer från Österåkers Golfklubb men även andra kan söka som funktionär.

Anmäl dig som funktionär här

PLANERA DITT BESÖK

Parkering
När du kommer till tävlingen har vi parkeringsvärdar och skyltar som hänvisar var du kan parkera. Den stora parkeringen närmast klubbhuset kommer delvis att vara reserverad för spelare i tävlingen. Följ skyltar och de anvisningar du får av våra parkeringsvärdar. 

Mat
Under tävlingsveckan 15-21 augusti är klubbhusets restaurang reserverad för de tävlande i Dormy Open. För publik på tävlingen, golfspelare på Västerled och våra ordinarie lunchgäster serveras mat i tältet vid 18:e green på Öster by Stenson och under tävlingsveckan.

Entré
Entréavgiften är 200 kr per dag eller 500 kr för samtliga fyra dagar. Entréavgiften för detta evenemang går oavkortat till Barncancerfonden. Medlemmar i Österåkers Golfklubb och i Dormys kundklubb har fri entré. Junior 21 år och yngre går in gratis.

Köp din biljett här
Klicka här för att köpa din entrébiljett
Du kommer vidare till en ny sida där du kan reservera och betala dina biljetter.

 

KONTAKT

Österåkers Golfklubb
Långhundraleden 36
184 44 Åkersberga
Sverige

Epost: kansli@ostgk.se
Telefon: 08-540 851 65
Hemsida: www.ostgk.se