Dag 2 - 30 mars
Breakout sessions

 


 

1. Rätt guider och verktygsstöd för ökad självsupport
Man kan ha kunniga och serviceorienterade medarbetare, en välordnad kunskapsdatabas och olika portaler för att på bästa sätt kunna hjälpa sina kunder. Det är lika viktigt att man har bra verktyg för att förmedla denna kunskap. Man har stor nytta av om man enkelt kan skapa egna och självinstruerande guider där man spelar in skärmbilden och förklarar med ord hur kunden ska göra. Man kan skapa guider med kort filmklipp. Det finns också verktyg som t.ex. EMReality där du enkelt guidar kunden via kameran på deras mobiltelefoner. Infocaption är en leverantör som har kombinerat kunskapshantering med verktyg för guider, filmklipp och On-boarding. Vilken nytta kan vi ha av den här typen av lösningar, får vi ta del av på denna breakoutsession. 
Vi inleder med ett kort föredrag från en ämnesexpert som sedan leder en gemensam workshop med deltagarna.

 

 

 

2. Distansarbete och en "Digital arbetsplats"
Är Distansarbete och en "Digital arbetsplats" samma sak? Givetvis inte, man bör ha tillgång till digitala verktyg oavsett om man är på sin arbetsplats eller om man arbetar digitalt. Det kan handla om att enkelt kunna hitta de mål som verksamhetern har, var finns beslut och dokument arkiverade, hur hanterar vi digitala möten och hur följer vi upp vår aktiviter och hur vi når våra uppsatta mål. Vi arbetar i en digital värld där det krävs både digitala verktyg och arbetssätt som bidrar till att vi utnyttjar alla våra resurser på bästa sätt. Det vill vi prata mer om på denna session.
Vi inleder med ett kort föredrag från en ämnesexpert som sedan leder en gemensam workshop med deltagarna.

 

 

 

3. Verktygsstöd 2023
Det finns många verktygstöd att välja på för den som vill utveckla sin support till kunder och användare. Ett modernt, snabbt och effektivt ärendehanteringssystem är en bra början. I vissa av dessa verktyg har man de flesta funktionaliteter som man behöver, i andra behöver man att komplettera med t.ex. en Chatbot, självserviceportal, kunskapsdatabas, guider, verktyg för lärande och utbildning, fjärrstyrning m.m. I framtiden (2024) kan vi komma att behöva komplettera med ännu fler verktyg som t.ex. Chat GPT och Bing m.fl.  Är det något som vi behöver tänka på redan idag?
Vi inleder med ett kort föredrag från en ämnesexpert som sedan leder en gemensam workshop med deltagarna.

 

 

 

4. Shit left - Vad, Varför, Hur?
Många pratar idag om vikten av att sträva mot "Shift left" och man startar olika projekt för att lyckas. Men vad är "Shift left", varför är det så viktigt och hur bör man tänka och prioritera olika aktiviter för att uppnå bästa tänkbara kundvärde. Vad är kundvärde, det kommer vi att behöva diskutera mer innan vi strävar vidare. "Shift left" ökar möjligheten att flytta kunskap och lösningar så nära kunden som möljigt, gärna förbi "First line" och ända ut 
till kunden utan att den ska behöva kontakta supporten alls (Zero line). Var med i diskussionerna och lyssna kring detta högintressanta område.
Vi inleder med ett kort föredrag från en ämnesexpert som sedan leder en gemensam workshop med deltagarna.

 



*med reservation för att program och talare kan komma att uppdateras