Dag 1 - 29 mars
Breakout sessions

 


 

1. Rätt guider och verktygsstöd  för ökad självsupport
Man kan ha kunniga och serviceorienterade medarbetare, en välordnad kunskapsdatabas och olika portaler för att på bästa sätt kunna hjälpa sina kunder. Det är lika viktigt att man har bra verktyg för att förmedla denna kunskap. Man har stor nytta av om man enkelt kan skapa egna och självinstruerande guider där man spelar in skärmbilden och förklarar med ord hur kunden ska göra. Man kan skapa guider med kort filmklipp. Det finns också verktyg som t.ex. EMReality där du enkelt guidar kunden via kameran på deras mobiltelefoner. Infocaption är en leverantör som har kombinerat kunskapshantering med verktyg för guider, filmklipp och On-boarding. Vilken nytta kan vi ha av den här typen av lösningar, får vi ta del av på denna breakoutsession. 
Vi inleder med ett kort föredrag från en ämnesexpert som sedan leder en gemensam workshop med deltagarna.

 

 

 

2. Co-Creation & ITIL 4
Vad är nytt inom ITIL 4 och vad behöver vi att ta till oss för att hänga med i utvecklingen kring support av digitala tjänster?
En viktigt del inom ITIL 4 är området Co-creation! Det är helt avgörande att man lyckas både med intern samverkan (Co-creation) och att man lyckas samverka med kunden/användaren under tiden man leverar en tjänst. Det kan vara att rätta ett fel, hjälpa kunden att hantera ett verktyg eller hantera en beställning. Det är i mötet mellan supporten och kunden som själva tjänsten leveras och det är utifrån det som man kan avgöra hur bra man lyckats och hur nöjd kunden är (värdeskapande). Ska man bli framgångsrik med detta och hinna hantera alla dessa möten både med kunder och med kollegor internt så kommer det att krävas en hög grad av automation. Vi diskutera dessa frågor och förhoppningsvis så kan vi lära oss något nytt.
Vi inleder med ett kort föredrag från en ämnesexpert som sedan leder en gemensam workshop med deltagarna.

 

 

 

3. Shit left - Vad, Varför, Hur?
Många pratar idag om vikten av att sträva mot "Shift left" och man startar olika projekt för att lyckas. Men vad är "Shift left", varför är det så viktigt och hur bör man tänka och prioritera olika aktiviter för att uppnå bästa tänkbara kundvärde. Vad är kundvärde, det kommer vi att behöva diskutera mer innan vi strävar vidare. "Shift left" ökar möjligheten att flytta kunskap och lösningar så nära kunden som möljigt, gärna förbi "First line" och ända ut till kunden utan att den ska behöva kontakta supporten alls (Zero line). Var med i diskussionerna och lyssna kring detta högintressanta område.
Vi inleder med ett kort föredrag från en ämnesexpert som sedan leder en gemensam workshop med deltagarna.

 

 

 

4. Upphandling av ITSM-verktyg
Att handla upp ett nytt ITSM-verktyg är en av de saker som både är av högsta vikt och en av de saker som är svårast för oss som arbetar med IT-tjänster och support av digitala tjänster. Vad är våra behov på kort och på lång sikt? I vilken grad av molnlösning ska vi välja och vilka olika varianter finns. Det finns många frågor som behöver besvaras när det gäller behov och tillgängliga lösningar. Sedan har vi det här med själva processen kring upphandlingen. Vilka minor kan vi gå på där och hur lyckas man att investera i bästa tänkbara verktyg som håller både på kort och lång sikt. Här delar vi erfarenheter med varandra och vi har med olika experter bl.a. från leverantörerna för att kunna ställa frågor och få svar.
Vi inleder med ett kort föredrag från en ämnesexpert som sedan leder en gemensam workshop med deltagarna.

 

 

 



*med reservation för att program och talare kan komma att uppdateras