Årets mötesplats för näringslivsutveckling

SKNT-konferens i Uppsala
23-25 maj 2018

Årets konferens har tema ”Utmana och utmanas” och vi fokuserar på näringslivets framtida utmaningar. Ta del av inspirerande föreläsningar, snappa upp de senaste trenderna, knyt nya kontakter och delta i spännande diskussioner.

 
 
 
 
 

 Startsida / Välkommen

Välkommen till Uppsala

Varmt välkommen till Årets mötesplats för näringslivsutveckling - SKNT-konferensen 2018.

Tema för årets konferens är ”Utmana och utmanas” och fokus ligger på framtidens näringslivsutveckling. Konferensen äger rum i Uppsala med Uppsala kommun som värd och alla programpunkter är på gångavstånd.

SKNT är en förening för näringslivstjänstemän i Sverige. Vi som arbetar med utveckling och tillväxt i Sveriges kommuner har ett viktigt uppdrag. Vi arbetar för att skapa bättre förutsättningar för företagande. Näringslivstjänstemän är en länk mellan offentlig sektor och det privata näringslivet och en viktig aktör i kommunens strategiska utvecklingsarbete. Rollen ser olika ut i olika kommuner – den kan innehålla uppdrag inom allt från landsbygdsutveckling, destinationsfrågor, stadsutveckling och innovationsarbete till arbetsmarknadsfrågor. Oavsett hur just din roll ser ut är utbyte av erfarenheter, kunskap och idéer med kollegor runt om i landet en framgångsfaktor. Inspiration och nya kontakter är värdefulla för oss alla. Vi träffar intressanta föreläsare som sätter ord på trender i svenskt näringsliv, diskuterar aktuella frågor och vi får möjlighet att delta i studiebesök. Här finns plats och tid för personliga möten som kan leda till framtida samarbeten och stöd i vardagen.

Årets näringslivsutvecklare 2018 är ett nytt pris instiftat av SKNT som vill hylla en person som bidragit lite extra till näringslivsutveckling i sin kommun med något som kan spridas och användas av andra. Priset kommer delas ut under banketten på Norrlands nation. Nominering sker via www.sknt.se.

Under hela konferensen kommer det finnas interaktivitet via den digitala appen du får några veckor innan konferensen. Både mellan deltagare och med utställarna. Trippus som utvecklat den digitala lösningen är ett Uppsalaföretag som är världsledande inom digital konferensbokning och hantering.

Konferensen kommer vara på Uppsala konsert och kongress inklusive lunch 24 maj och fika. Uppsala konsert och kongress invigdes 2007 och har bidragit till att Uppsala är Sveriges andra största konferensstad efter Stockholm. Dagligen genomförs konferenser, konserter och evenemang; från två till 1200 deltagare. Anläggningen ligger tre minuters promenad nordväst om Resecentrum i Uppsala.

Konferensen i Uppsala innehåller inte någon golftävling i SKNTs regi. Om ni ändå vill spela golf, kontakta cecilia.linder@uppsala.se så får ni tips om fina banor.

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med 219 000 invånare. Kommunen planerar för 2000 arbetsplatser och 3000 bostäder per år och tillväxttakten tillhör de högsta i landet. Det finns fler än 20000 registrerade företag och kring 1500 företag startas varje år. De två universiteten; Uppsala universitet och Statens lantbruks universitet sätter sin prägel på staden. Tidningen Fokus har utsett kommunen till Årets stadskommun tre år i rad, och 2017 placerade sig Uppsala efter ettan Stockholm i totalrankingen.

Vi ses i Uppsala!

 

 

Studiebesök onsdag 23 maj

Studiebesök 1:

13.30-15.30: Besök en coworkingspace, Hera hub

Vad är en coworkingspace? Hur utmanar dessa koncept oss på kommunerna? Hur kan kommuner främja uppkomsten av dessa mötesplatser?

Välkommen på studiebesök hos Hera hub, ett nyöppnat coworking koncept i centrala Uppsala. Här får du lära dig mer om vad coworking är- och det är inte ett kontorshotell! Under besöket får du träffa; Camilla Minda Grenert, MindA Consulting, Jennie Andersson, Quality by Skillsta och Yvonne Ström Åkerblom, Åkerblom & C:o AB samt Sophia Renemar från Hera Hub. . Vi diskuterar hur detta koncept kan bidra till  kommunernas arbete med nyföretagande och hur de kan påverka samverkan med de företagsfrämjande organisationerna.

Samlingsplats: Hera hub, St Olofsgatan 9B

Studiebesök 2:

13.30-15.30: Digitaliserad besöksnäring

Ett virtuellt fönster till historien

Uppsala domkyrka är Skandinaviens största katedral och Uppsalas mest besökta sevärdhet. Med hjälp av ny teknik kan du nu kliva rakt in i Uppsalas historia och bli en del av en annan tid. Visir Uplandia är appen som visar hur Uppsala domkyrkas exteriör och omgivningar såg ut runt 1509. Den historiska appen är framtagen i ett samarbete mellan Region Uppsala, länets kommuner och destinationsbolag, samt privata bolag inom programmering och 3D-grafik. Arkeologer och sakkunniga från Uppsala Universitet och Upplandsmuseet står för det vetenskapliga innehållet och satsningen är delfinansierad av Tillväxtverket. Syftet är att skapa lustfyllda och lärande upplevelser kring länets historiska platser och kulturarv. Appen är gratis att ladda ner och arbetet pågår för att på samma sätt visualisera fler historiskt intressanta miljöer runtom i Uppsala län – där omgivningarna kring Wiks slott, Öregrunds hamn, Lövstabruk och Skoklosters slott står närmast på tur och lanseras under 2018-2019. Under besöket träffar vi Karin Södergren från Region Uppsala, Daniel Löwenborg från Disir production AB och gör ett besök i Domkyrkan.

Appen blir bäst i en läsplatta, vi har några att låna ut, men ta gärna med en egen. Det fungerar bra även i mobilen.

Samlingsplats: Domkyrkoplan vid ingången till Domkyrkan 

Studiebesök 3:

13.30-15.15: UIC- en framgångsrik inkubator!

Välkommen till Hubben i Uppsala science park. Här sitter flera organisationer som jobbar med nyföretagande och innovationer tillsammans såsom Uppsala universitet innovation och UIC. Uppsala Innovation Centre (UIC) är en av landets främsta företagsinkubatorer och rankas av UBI Global som världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling. UIC stödjer start-ups, entreprenörer, forskare och företagare i arbetet med att kommersialisera sina idéer och utveckla sitt affärsmannaskap. UIC erbjuder affärsutvecklingsstöd, kunskap och nätverk till innovativa projekt och tillväxtföretag som vill utvecklas, skala upp och nå en internationell marknad.

Välkommen till innovationsstödsystemet i Uppsala! Christina Frimodig, vd för STUNS
UIC – världens 4:e bästa företagsinkubator med universitetskoppling, Per Bengtsson, vd
Kontigo Care – Stefan Helander, försäljningschef 
Matomatic – Samuel Lindgren
Robotics Care – Thomas Ryberg, vd och grundare
Kaffe/te och mingel 

 

Tid: 13.30-15.15 i Hubben Uppsala Science park, Dag Hammarskjölds väg 38.

Samling där kl. 13.30 eller kl. 13.00 vid Elite hotell (receptionen) för gemensam promenad till Hubben.
 

Studiebesök Uppsala city

15.45-16.45: En levande stadskärna! Guidad tur i Uppsala city.

Uppsala är en kommun som växer så det knakar; 2017 ökade antal invånare med ca 5000 personer till knappt 220 000 personer. Stadskärnan utmanas av olika trender varje dag; e-handeln tar marknadsandelar från handeln samtidigt som efterfrågan på restauranger, skönhetsvård och gym ökar- hur jobbar Uppsala med detta i samverkan?. Vi tar en promenad tillsammans för att träffa några handlare och fastighetsägare och gör även ett besök hos Güntherska hovkonditoriet Årets café i Sverige.

Samlingsplats: Gamla torget, vid bänkarna

18.30 Mingelmiddag på Uppsala slott i Vasasalen med vårbuffé från Cajsas kök

Välkommen till Uppsalas vackra slott. Gustav Vasa, som kröntes i Uppsalas domkyrka 1521, började bygga slottet på 1500-talet. 1654 abdikerade Drottning Kristina i rikssalen i slottet. Idag är slottet bostad för landshövdingen, tre museer finns här liksom flera företag. Vår middag serveras i Vasasalen, där välkända kocken Cajsa Johansson serverar en vårbuffé. Under kvällen får vi träffa kulturdirektör Sten Bernhardsson som berättar mer om slottet och Uppsala konstmuseum.

Pris: 620 kr exkl. moms

 

 

 

 

 

 

 Startsida / Socialt program och studiebesök

Program 23-25 maj

SKNT 2018 hålls på Uppsala Konsert & Kongress, UKK, den 24-25 maj.
Adress: Vaksala torg 1, 753 31 Uppsala

Alla föreläsningar hålls i Sal B. Utställning, lunch och fikapauser hålls i och utanför Sal C. Både Sal B och Sal C ligger på plan 3, en rulltrappa upp från entréplan.

Onsdag 23 maj

Studiebesök 1:
13.30-15.30: Besök en coworkingspace, Hera hub
Samlingsplats: Hera hub, St Olofsgatan 9B

Studiebesök 2:
13.30-15.30: Digitaliserad besöksnäring
Samlingsplats: Domkyrkoplan vid ingången till Domkyrkan

Studiebesök 3:
13.30-15.15: UIC- en framgångsrik inkubator!
Tid: 13.30-15.15 i Hubben Uppsala Science park, Dag Hammarskjölds väg 38.
Samling där kl. 13.30 eller kl. 13.00 vid Elite hotell (receptionen) för gemensam promenad till Hubben.

Studiebesök Uppsala city
15.45-16.45: En levande stadskärna! Guidad tur i Uppsala city.
Samlingsplats: Gamla torget, vid bänkarna

18.30 Mingelmiddag på Uppsala slott i Vasasalen med vårbuffé från Cajsas kök
 


Torsdag 24 maj

06.30 Löpträning, max 60 minuter
Samlingsplats vid Pumphuset, ingången till Stadsträdgården.
Christian Dahlmann, enhetschef omvärldsenheten och långdistanslöpare (Kungsholmen runt halvmarathon maj 2017; 1.15,26)
08.15 Registrering öppnar. Kaffe finns tillgängligt. Utställningen är öppen.
Registreringen finns en rulltrappa upp på UKK (Plan 3 om du tar hissen)
09.00 Välkommen till Uppsala
Fredrik Ahlstedt (M) 2:e vice ordförande kommunstyrelsen, Uppsala kommun

Välkommen till SKNT konferensen
Per Garenius, ordförande i SKNT

Presentation av moderatorerna och konferensens upplägg
Ann-Charlotte Berger d'Argy och Cecilia Linder, näringslivsutvecklare, Uppsala kommun

09.30 Talangattraktion och investeringsfrämjande – utmaningar för relationen kommun och företag! 

Talangattraktion - Så attraherar vi internationella talanger till Stockholmsregionen Hur jobbar vi med talangattraktion? Hur lär vi av varandra? Gör vi rätt?
Julika Lamberth, Business Development Manager, Invest Stockholm

Investeringsfrämjande - Hur får vi fler globala företag till Sverige ?
Hur kan vi attrahera fler globala företag till Sverige – vilka utmaningar kommer vi att möta, vilka insatser krävs?

Hur kan vi gemensamt stötta de globala bolag som redan etablerats i Sverige så de får förutsättningar att växa och utvecklas?
Jenny Berthling, Business Development Manager, Stockholm Business Alliance

10.00 Digitalisering - Tänker ni fritt eller tänker ni rätt?

Hur effektiviserar vi utvecklingen av kommunala digitala tjänster - 290 unika lösningar kanske inte är det bästa sättet att arbeta med digitalisering. ”Tänka fritt är stort men tänka rätt är större”
I projektet Serverat har vi tagit fram en systematik för digitala tjänster och informationsutbyte.

Vi har tänkt fritt och nu tänker vi rätt!

Fredrik Berglund, Sakkunnig näringslivsfrågor, Tillväxt och samhällsbyggande på Sveriges Kommuner och Landsting
 
10.30 Utställning och fikapaus
Testa Trippusappen för digital interaktion med utställarna.
 
11.00 Utmana och utmanas av Micael Dahlén
Hur ser utmaningarna ut för Sverige och näringslivet de närmaste åren. Vad kan det offentliga göra för att främja utveckling för näringslivet? Hur kan kommunerna påverka utvecklingen för att få fler företag med god tillväxt och vara attraktiva för företag?

Micael Dahlén, författare och professor, Handelshögskolan i Stockholm

12.15 Lunch på UKK
Mat, mingel och utställning
13.15 Uppsalas utmaningar
Uppsalas utmaning och Uppsala läns utmaning. Skillnader och likheter, utmaningar och statistik för de stora och de små kommunerna i länet. Vad betyder Stockholm för Uppsala och länet- är det bara positivt att ligga nära en storstad? Vad betyder Uppsala för länets utveckling och hur samverkar kommunerna? Inledning av Uppsala kommun och samtal mellan näringslivsansvariga från Uppsala, Tierp, Östhammar och Enköping.

Moderator för panelsamtal: Jennie Claesson, Handelskammaren i Uppsala. 
Charlotte Skott, näringslivsdirektör, Uppsala kommun
Lars Ingeberg, chef Medborgarservice & näringslivschef, Tierps kommun
Ulf Andersson, chef Tillväxtkontoret, Östhammars kommun
Cissi Lööf, näringslivschef, Enköpings kommun
 
14.15 Eftermiddagsfika, utställning och utmaningar hos utställarna
Testa att utmana dig hos utställarna
14.45 Make it work – utmaningen att möta människor som inte är som du
Mötet med andra människor kan ibland vara en utmaning, särskilt med de som inte är som du. Att ändå få mötet att bli framgångsrikt handlar många gånger om att våga utmana sig själv. Annika R. Malmberg kommer i den här föreläsningen visa oss nya sätt att mötas på, sätt som kan innebära att du får pröva något som kan vara både nytt och bakvänt mot hur du brukar göra, men med rätt person och i rätt sammanhang kan fungera som en nyckel som öppnar upp dörrar som tidigare varit låsta. Välkommen till en spännande och minst sagt ögonöppnande föreläsning. Saker och ting kommer inte bli detsamma igen - OM du vågar anta utmaningen.
Annika R. Malmberg, föreläsare och författare
16.20 Nästa års värdkommun presenterar sig
 
16.35 Reflektion och sammanfattning
Digital interaktion
 
16.45 SKNT:s årsmöte
Beräknad sluttid 17.15
19.00 Middag på Norrlands nation
Årets konferensbankett med middag och underhållning
Se mer info under flik "Lokaler"

Fredag 25 maj

08.30 Utställningen öppnar. Kaffe finns.
09.00 Den näringslivspolitiska utmaningen ett valår
Krönika och reflektioner inför valåret. De hetaste frågorna just nu för näringslivet och för politiker.
Johan Rudström, ledarskribent, Uppsala Nya Tidning
09.15

Företagarnas utmaningar
Vad är en företagares viktigaste utmaning? Hur kan kommunerna bidra till tillväxt och utveckling på bästa sätt? Möt några företagare från olika branscher, olika storlek och från olika geografiska platser och hör om deras erfarenheter och betraktelser om företagsklimat, rankingar och deras utmaningar.

Paneldiskussion som leds av Bengt-Åke Ljudén, VD Almi i Uppsala.

Maria Mattsson Mähl, VD, Alpha CE, samt styrelseledamot, Svenskt näringsliv.
Alpha CE är ett utbildnings- och matchningsföretag med huvudkontor i Kalmar, kontor på 50 orter i Sverige och har 550 anställda. Företaget blev Årets gasellföretag i Kalmar län 2017.

Siri Strand, Pillerpodden, Uppsala
Pillerpodden är en podd om psykisk ohälsa framförallt för och om unga med över 25000 lyssnare. Företaget satsar även på elevhälsa och håller föreläsningar över hela landet.

Anna Molin, vd på Temakonsult och Ordförande i Företagarna Uppsala.
Anna
driver familjeföretaget som startades 1965 i tredje generationen. Temakonsult arrenderar ut mark och fastigheter till företag i Uppsala.

Jonas Wamstad VD/CEO, Airwatergreen Group AB och Drupps AB

Airwatergreen
är utmanaren på avfuktningsmarknaden som erbjuder en ny modell för effektiv avfuktning med kondensering i kalla miljöer. Drupps AB är ett vattenbolag som utvecklar en ny fullt skalbar teknik för vattenproduktion från luft.

10.15 Fika och utställning. Sista chansen att träffa utställarna.
10.45 Intraprenörskapskompassen - Hur står det till med intraprenörskapet i svenska företag?
Intraprenörskapskompassen är ett flerårigt forskningsprojekt där hittills fler än 4000 personer från företag intervjuats om tillväxt i företag och betydelsen av intraprenörskap. Den första rapporten lanserades i november 2017 http://www.ikompassen.se/ Hur kan näringslivsutveckling bli mer effektiv med hjälp av resultaten från denna forskning om tillväxt i befintliga företag.
Ivo Zander, Anders Wall professor i entreprenörskap, Uppsala universitet
Katarina Blomqvist, docent, Uppsala universitet
11.45 Sammanfattning och tack
Uppsala kommun sammanfattar tillsammans med styrelsen i SKNT.
12.00 Lunch på buss med rundtur Uppsala växer
Alternativt lunchpåse och fria aktiviteter.
13.15 Bussen är senast åter vid Uppsala Konsert och kongress

 

 Startsida / Program

Talare

Alla medverkande listas i alfabetisk ordning


 
Fredrik Ahlstedt
(M) 2:e vice ordförande kommunstyrelsen, Uppsala kommun.
 

 
Ulf Andersson
Chef Tillväxtkontoret, Östhammars kommun

 
Ann-Charlotte Berger d'Argy
Näringslivsutvecklare Uppsala kommun.

Moderator för konferensen.
 

 
Fredrik Berglund
Sakkunnig näringslivsfrågor, Tillväxt och samhällsbyggande på Sveriges kommuner och landsting (SKL)

 
Jenny Berthling
SBA, Business Development Manager, Invest Stockholm

 
Katarina Blomqvist
Docent, Uppsala universitet
 

 
Jennie Claesson
Näringspolitisk expert, Handelskammaren i Uppsala
 

 
Micael Dahlén
Professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Författare och föreläsare.
 

 
Per Garenius
Ordförande i SKNT. Samhällsbyggnadschef, Lysekils kommun
 

 
Lars Ingeberg
Chef medborgarservice och näringslivschef, Tierps kommun
 

 
Julika Lamberth
Business Development Manager med ansvar för Talent Attraction, Invest Stockholm
 

 
Cecilia Linder
Näringslivsutvecklare, Uppsala kommun.

Moderator för konferensen.
 

 
Bengt-Åke Ljudén
VD, Almi Uppsala
 

 
Cissi Lööf
Näringslivschef Enköpings kommun

 
Maria Mattsson Mähl
VD, Alpha CE samt styrelseledamot, Svenskt näringsliv. Alpha CE är ett utbildnings- och matchningsföretag med huvudkontor i Kalmar, kontor på 50 orter i Sverige och har 550 anställda.

Företaget blev Årets gasellföretag i Kalmar län 2017.
 

 
Annika R. Malmberg
Föreläsare och författare http://annikarmalmberg.se
En av sveriges mest kända talare och författare inom kommunikation och samarbete

 
Anna Molin
Vd på Temakonsult och vice ordförande Företagarna Uppsala.

Anna
driver familjeföretaget, som startades 1965, i tredje generationen. Temakonsult arrenderar ut mark och fastigheter till företag i Uppsala.

 
Johan Rudström
Ledarskribent, Upsala Nya Tidning
 

 
Charlotte Skott
Näringslivsdirektör, Uppsala kommun
 

 
Johan Ståhl
Professionell trollkarl, Uppsalabo och flerfaldig svensk och nordisk mästare i trolleri. Skapade 2014 Uppsalas första Magic and comedy festival, som 2018 genomförs under tio dagar i April med tusentals besökare. Johan Ståhl guidar oss genom kvällen den 24 maj  och underhåller oss med sin fantastiska magi.
 

 
Siri Strand 
Pillerpodden, Uppsala.
Pillerpodden är en podd om psykisk ohälsa framförallt för och om unga med över 25000 lyssnare. Företaget satsar även på elevhälsa och håller föreläsningar över hela landet.
 

 
Jonas Wamstad
VD/CEO, Airwatergreen Group AB och Drupps AB

Airwatergreen
är utmanaren på avfuktningsmarknaden som erbjuder en ny modell för effektiv avfuktning med kondensering i kalla miljöer. Drupps AB är ett vattenbolag som utvecklar en ny fullt skalbar teknik för vattenproduktion från luft.
Ivo Zander
Anders Wall professor i entreprenörskap, Uppsala universitet

 

 

 

 Startsida / Medverkande

Välkommen att medverka som utställare vid SKNT 2018!

Årets konferens har temat utmana och utmanas. Detta kommer även gälla kring utställningen. Samtliga deltagare kommer ha ett digitalt visitkort och ni utställare kommer kunna registrera samtliga besökare hos er och notera frågor och liknande direkt i er mobil. Från konferensscenen finns möjlighet att ställa frågor om och från er utställare. Vi vill att ni kommer med utmaningar i era montrar; det kan vara tävlingar, frågor, påståenden eller liknande. Vi kan erbjuda synlighet på scenen, på banketten och i samband med pauser för att lyfta just er, men alla kommer inte synas på samma sätt. Kom med förslag så hittar vi en bra lösning så alla blir nöjda! Vi kommer också ha tävlingar mellan utställarna och utse Årets monter.

Lokal
Utställningen kommer vara i och utanför Sal B och Sal C på plan 3 på UKK. Här kommer även lunchen och fika serveras.

Öppettider för utställningen
Tider för utställningen är torsdag 24 maj 08.15-14.45 och fredag 25 maj 08.30-10.45.

Inflyttning
Onsdag den 23 maj kl 18.00-20.00. (För den som vill förbereda sin plats och sedan delta i mingelmiddagen på Uppsala slott går det bra.)
Torsdag den 24 maj är tillträde 07.00 och utställningen öppnar 08.15.

Utflyttning
Fredag den 25 maj kl. 10.45-12.00

Planskiss
Planskiss för utställningen hittar du här. Platserna bokas i anmälningsformuläret (Knapp BOKA HÄR nedan).

I priset för utställarytan ingår:

 • Golvyta: 2x1,5 m
 • El/grendosa, trådlöst internet, ståbord och två stolar.
 • Er logotyp på bildspel i sal B i pauserna tillsammans med andra utställare.
 • Er logotyp med länk till hemsida från konferensens webbplats från tiden när ni skickat in logotypen tills dess att konferensen avslutas
 • Exponering i nyhetsbrev inför konferensen med fokus på utställare och deras produkter/tjänster. Önskar ni vara med så skicka in en text om max 150 ord samt bifoga logga. Detta skickas till: congress.uppsala@resia.se.
 • En länk på SKNTs hemsida under tiden från er anmälan till 2018-12-31 (efter att ni meddelar oss länkadress)
 • Under konferensen kommer en digital tjänst för att registrera besökare i montern erbjudas samtliga utställare. När utställaren är inloggad kan han skanna besökarnas streckkoder och automatiskt få in ett digitalt visitkort och skapa en ”besökslista” i montern. Allt går sedan att få ut som rapport. Se introduktionsfilmen här (finns även att hämta på YouTube – sök på Trippus). Ordinarie pris för detta är 2000 kr per utställare, men detta ingår.
 • I samband med anmälan kan ni skicka er logga till congress.uppsala@resia.se. Format: .eps eller högupplöst .jpg

Monterservice/bokning av extra monterutrustning
Utrustning/möbler utöver det som ingår i paketet står utställaren själv för. Om du har behov av att beställa ytterligare möbler, utrustning eller service kontaktar du maria@mindustry.se senast den 9 maj. Bokning och betalning sker direkt med Mindustry.

Materialleverans
Om du behöver skicka något material till UKK i förväg går det bra, men tidigast den 22 maj. Leveransadress till UKK är:

Uppsala Konsert & Kongress
Godsmottagning
Att: SKNT 2018, 23-25 maj
Roslagsgatan 6, 753 27 Uppsala

VIKTIGT! Märk godset med ert företagsnamn, er kontaktperson inkl telefonnummer

Pris för utställare: 9500kr exkl moms

Monterpersonal: 2500 kr exkl. moms. I priset ingår alla måltider enligt programmet 24-25 maj. För 23 maj gäller samma som för andra, studiebesöken är gratis och middagen på slottet kostar 620kr exkl moms.  

Anmälan
Anmälan är stängd.

Bokningsvillkor
Faktura för monteryta samt monterpersonal skickas efter mottagen anmälan per e-post till den e-postadress ni anger tillsammans med er fakturaadress och ev. referens i anmälan.

Vid avbokning av utställarplats vid SKNT 2018 gäller följande:
Vid avbokning t.o.m. 23 mars 2018 utgår halv utställaravgift, d.v.s. 4250 kr exkl. moms
Vid avbokning efter den 23 mars utgår full avgift, d.v.s. 9500 kr exkl. moms. 

För bokade företagsrepresentanter gäller ordinarie deltagarvillkor, se information under "Anmälan" på konferensens webbplats.

Kontakt
Vid frågor om konferensen i Uppsala, utmaningar och synlighet kontakta Cecilia Linder, Uppsala kommun:
E-post: cecilia.linder@uppsala.se
Telefon: 018-727 23 71

Vid frågor om anmälan, kontakta Resia Kongress:
E-post: congress.uppsala@resia.se
Telefon: 018-18 35 35


Anmälda utställare/partners vid årsmötet 2018:

                                            


 

 

 

 

 Startsida / Utställare

Anmälan

Anmälan är stängd.

Inte medlem än? Klicka här för mer information om medlemskap i SKNT.

Deltagaravgifter

Alla avgifter är exkl. 25% moms.

Anmälningsavgift till och med den 22 mars
Medlem: 3950 kr
Icke-medlem: 5100 kr

Anmälningsavgift från och med den 23 mars
Medlem: 4450 kr
Icke-medlem: 5600 kr
    
Deltagaravgiften inkluderar:

 • Samtliga föreläsningar inklusive kaffe- och lunchpauser enligt programmet

 • Studiebesök 23 maj  (anmälan till studiebesöken är nu  stängd)

 • Rundtur i Uppsala city 23 maj  (anmälan till rundturen är nu stängd)

 • Konferensmiddag på Norrlands nation 24 maj

 • Bussrundtur med lunchpåse, Uppsala växer, 25 maj (anmälan till rundturen är nu stängd)

Mingelmiddagen på Uppsala slott den 23 maj kostar 620 kr exkl. moms. Det går inte längre att anmäla sig till den. 


Villkor

Betalning
Deltagaravgiften betalas med kreditkort eller mot faktura. Moms debiteras enligt gällande lagstiftning.

Fakturan skickas per e-post till den e-postadress som du anger på betalsidan i anmälningsformuläret. Om du önskar få din faktura skickad per post tillkommer en administrativ avgift om 40 kr exkl. moms. Vi ber att du meddelar konferenssekretariatet om du önskar få din faktura per post. Om du vill dela upp din betalning till flera fakturamottagare tillkommer en administrativ avgift om 64 kr exkl. moms.

Om du betalar med kreditkort ber vi att du inte använder webbläsare Safari.

Avbokning
Behöver du avboka er plats gör du detta skriftligen till Resia. Om avbokning görs senast den 19 april 2018 kommer en avbokningsavgift på 500 kr exkl. moms att debiteras. Om du redan betalat din faktura återbetalas den fakturerade avgiften förutom ett avdrag på 500 kr exkl. moms. Vid avbokning efter den 19 april sker ingen återbetalning eller reducering av deltagaravgiften.

Avbokning logi
För avbokning/ändring av hotellnätter fram till och med den 19 april återbetalas logikostnaden, förutom en avbokningskostnad om 250 kr exkl. moms för varje avbokning. Vid avbokning/ändring av bokning därefter kan ingen återbetalning göras. Alla ändringar måste göra skriftligt till
congress.uppsala@resia.se.

Resa
Om resa till och från konferensen bokas genom Resia är detta en tilläggstjänst och respektive transportörs boknings- och avbokningsregler gäller.

Ändring av faktureringsadress
Observera att vid omdebitering av en utställd faktura p.g.a. felaktigt angiven fakturaadress, debiteras en avgift på 250 kr exkl. moms.

Resia Kongress
Tel: 018-18 35 35
E-post: congress.uppsala@resia.se

 

 

 

 Startsida / Anmälan

Lokaler

Konferenslokal

SKNT 2018 kommer att hållas på Uppsala Konsert & Kongress, UKK.

Adress: Vaksalatorg 1, 753 31 Uppsala

Konferenslokal: Sal B
Utställning, mingel, lunch och fika: Foajé och Sal C

Länk för mer information om UKK: www.ukk.se


Mingelmiddag på Uppsala slott med vårbuffé från Cajsas kök, onsdag 23 maj kl. 18.30

Välkommen till Uppsalas vackra slott. Gustav Vasa, som kröntes i Uppsalas domkyrka 1521, började bygga slottet på 1500-talet. 1654 abdikerade Drottning Kristina i rikssalen i slottet. Idag är slottet bostad för landshövdingen, tre museer finns här liksom flera företag. Vår middag serveras i Vasaborgen, där välkända kocken Cajsa Johansson serverar en vårbuffé. Under kvällen får vi träffa kulturdirektör Sten Bernhardsson och museichef för Uppsala konstmuseum Daniel Werkmäster liksom alla medarbetare från Uppsala kommuns avdelning för näringsliv och omvärld.

Adress: Slottet, 752 37 Uppsala

Länkar för mer information om Cajsa's kök och Uppsala slott: cajsas-kok.se och destinationuppsala.se


Konferensmiddag på Norrlands nation, torsdag 24 maj kl. 19.00

Norrlands nation är Uppsalas största studentnation med 8000 medlemmar. Nationshuset byggdes 1889 och ligger mitt Uppsala vid Fyrisån. Vi utlovar en minnesvärd kväll med magi, studentikosa inslag och klackarna i taket som sig bör på en studentnation.

Klädsel: Kavaj

Adress: Västra Ågatan 14, 753 09 Uppsala

Länkar för mer information om Norrlands nation: www.nnfk.se och www.norrlandsnation.se

 

 

 

Startsida / Lokal

Boende

Förbokade hotell i centrala Uppsala
Priserna inkluderar frukost, utom vid bokning av budgetrum på City Stay. Alla priser anges exkl. 12% moms.


City Stay
Trädgårdsgatan 5A
753 09 Uppsala
Beskrivning
De flesta rum har utsikt över Uppsalas takåsar. Det finns två rumskategorier förbokade: standardrum och budgetrum.
Standardrum: Daglig städning och frukost ingår i rumspriset.
Budgetrum: Städning vid utcheckning ingår. Frukost ingår inte.
Pris/rum/natt:
Standardrum enkel: 1076 kr
Standardrum, dubbel: 1278 kr
Budgetrum, enkel: 663 kr

Elite Hotel Academia
Bävernsgränd 17
753 19 Uppsala


 
Beskrivning
Elite Hotel Academia Öppnade 2017 och ligger intill centralstationen i Uppsala. Det finns 198 rum samt gym med bastu. Det finns parkering både inomhus och utomhus.
Pris/rum/natt:
Enkelrum: 1598 kr

Park Inn by Radisson Hotel
Storgatan 30
753 31 Uppsala
Beskrivning
Park Inn by Radisson Uppsala är ett hotell med historia. Det gamla hantverkargillet hyser 95  hotellrum samt gym med bastu.
Pris/rum/natt:
Enkelrum: 1500 kr

Radisson Blu Hotel Uppsala
Stationsgatan 4
753 40 Uppsala
Beskrivning
Radisson Blu Hotel Uppsala ligger intill centralstationen och bara ett par hundra meter från UKK. Det finns parkeringplatser, gym och bastu.
Pris/rum/natt:
 Enkelrum: 1688 kr

 

Logi
För avbokning/ändring av hotellnätter fram till och med den 19 april 2018 återbetalas logikostnaden, förutom en avbokningskostnad om 250 kr exkl. moms. Vid avbokning därefter kan ingen återbetalning göras. Alla ändringar måste göra skriftligt till congress.uppsala@resia.se.

Kontakt
E-mail: congress.uppsala@resia.se
Telefon: 018-18 35 35

 Startsida / Boende

 

 

 

Kontakt

Vid frågor om konferensens innehåll, program, studiebesök och utställning, kontakta:
Cecilia Linder, Uppsala kommun, projektledare SKNT 2018.
E-post: cecilia.linder@uppsala.se
Telefon: 018-727 23 71

Vid frågor kring anmälan, betalning och hotellbokning, kontakta:
Resia Kongress
E-post: congress.uppsala@resia.se
Telefon: 018-18 35 35

Vid frågor om SKNT, kontakta:
SKNT, www.sknt.se
E-post: info@sknt.se

 

 

 

 Startsida / Kontakt

Hitta till Uppsala och SKNT 2018

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, ligger endast ett par minuters promenad från Uppsala Resecentrum. Se karta nedan.

Läs mer om Uppsala och om hur du hittar hit på Destination Uppsalas webbplats.

 

 

 

 Startsida / Hitta hit