Publikum er med å stemme fram vinneren: 

 

buildingSMARTs utdanningspris 2018

buildingSMART Norge har lenge jobbet målrettet jobbet for å motivere studenter og utdanningsinstitusjoner som underviser og benytter åpenBIM. Både for å sikre økt kompetanse og et jevnt tilsig av talenter til vårt fagfeltet.

Vår årlige utdanningspris på kroner 10 000,-  er i så måte ment som et tydelig signal om at studentoppgaver er en kilde til oppdatert kunnskap og bredere utnyttelse av løsninger tuftet på åpenBIM. 

 Kriteriene for premiering av oppgavene er i det store og hele basert på hvorvidt – og i hvilken grad – den omhandler bruk av åpenBIM, og om den tilfører viktig viten.
 
Fag- og folkejury
Nytt av året er det at de deltagende på buildingSMART-konferansen er med å kåre vinneren gjennom en avstemning under middagen den 17. april. 

For å kunne delta i avstemmingen må du installere Slido på mobilen. Har du ikke allerede gjort det så gå til Slido.com og registrer deg med  #Q819 for å kunne delta i avstemmingen.
På forhånd har en fagjury - bestående av Brage Aleksander Hansen, Anstein Skinnarland, Eilif Hjelseth og Henrik Bakke - avgitt sine stemmer. I avstemmingen teller denne fagjuryens stemmer femti prosent, og folkejuryen bestående av de deltagende på buildingSMART-konferansen de resterende femti prosentene.

De nominerte er: 

OPPGAVE A)
Per Ivar Teigen & Aleksander Sagsveen Aasrum
«Den unike digitale entreprenør»
Masteroppgave (30 studiepoeng) fra Bedriftsøkonomisk Institutt, Oslo
Tema: Strategisk fokus digitalisering, implementering og mulig merverdi for bedrift og kunde

Digitalt Veikart: Gevinstrealisering

 
Selv sier den nominerte følgende om sin oppgave:
«Oppgaven handler om utfordringene ved implementering av BIM og hvordan bedrifter kan gjøre strategiske grep for å øke utbyttet ved bruk av BIM. Vi ser på hvordan BIM-kompetanse kan være med på å skape en merverdi både for bedriften og kundene, og slik gi bedriften et konkurransefortrinn.»
 
OPPGAVE B)
Espen Berg & Halvor Skalstad Winnæss
«Effektivisering av armeringsprosessen» 
Bacheloroppgave (20 studiepoeng)  Høgskolen i Oslo og Akershus
Tema: Automatisert digital produksjon av armering direkte fra prosjektert modell, støttet av IFC
Digitalt Veikart: Digital byggeplass
 

 Selv sier de nominerte følgende om sin oppgave:
«tydeliggjøre hvordan modellinformasjon kan anvendes for å effektivisere informasjonsflyten mellom de involverte i en armeringsprosess. I oppgaven presenteres ulike modelleringsprinsipper og en alternativ bestillingsvei med BVBS-filer, som vil kunne redusere både tid og potensielle feilkilder. Kompabilitetsproblematikken knyttet til BVBS er løsbart ved å utvikle MVD`er og IDM`er for sammenkobling til IFC.»
 
OPPGAVE C)
Iver Grytting     
«Bruk av LoD-beslutningsplan i prosjekteringa på BIM-prosjekt»  
Masteroppgave (30 studiepoeng)
Norges Teknisk Naturvitenskaplige Universitet, Trondheim
Tema: Forenklet og standardisert innhold av informasjon i BIM objekter – Forskningsbidrag-   (paper) / internasjonal formidling
Digitalt Veikart: Digital tvilling

 
 Selv sier den nominerte følgende om sin oppgave: 
«På grunnlag av en situasjonsstudie foreslår oppgaven en forenklet anvendelse av språket «Level of Development» i BIM-prosjektering. Det går ut på lage en «Modningsplan» som fastsetter hvilken LoD/utviklingsgrad hvilke bygningselement skal ha til hvilke tidspunkt i et spesielt prosjekt. Det pekes på at Modningsplanen forbedrer følgende: Gjør det enklere å planlegge iterative prosesser, gir tidligere låsing av modellutvikling som kan minske sløsing, bidrar til enklere og billigere BIM-leveranser, forenkler tverrfaglig prosjektering, forenkler implementering av Lean, minsker avhengigheten til erfaren prosjektleder og bedrer kommunikasjon med mer faseinndelt og lesbar prosjekteringsplan enn man ofte ser i dag.»

OBS! OBS! Alle tre oppgavene blir presentert i pausen mellom forrett og hovedrett under middagen.

Her finner du mer informasjon om buildingSMART utdanningsprisen, og vinnere.