PROGRAM DAG 2 

08:00 - 08:30: Velkomst, noe å bite i og kaffe

Vi ønsker at folk skal gå fra konferansen og ha lært noe viktig og ta praktisk kunnskap med seg hjem. Av den grunn har vi i år utvider med én halv dag blant annet viet til; praktiske verktøy, håndfast metodikk og det brennhete temaet «Design thinking,» fordelt på to parralelle sesjoner.

SESJON «A»

08:30 - 10:00: Dette er «Design thinking» 
Sebastian Brage Hansen bruker «Design thinking» som verktøy for å skape sterke relasjoner mellom mennesker og virksomheter. Prosessen handler om å forstå, forenkle, forme og forandre. Slik utvikles løsninger med kraft til å bevege samfunnet. 
I denne sesjonen skal vi løse en konkret og hverdagslig oppgave. Workshopen er lagt opp slik at vi går gjennom de fem viktige stegene: Innsikt, Definisjon, Ideering, Prototyping og Testing. 
Workshopen har tidligere fungert like fint som innføring i «Design thinking» for ledere i EVRY som for lekne studenter ved NTNU.

10:00 - 10:30: Kaffepause

10:30 - 12:00: «Design thinking» brukt i praksis
Hans Kristian Grani fra Areo, Linda Byström - som er seksjonsleder for fag og prosjekt i Eiendomsavdelingen ved NMBU - og en representant for tjenestedeigneren Idean, kommer for å holde en workshop om hvordan «Design thinking» brukes i praksis i kombinasjon med åpenBIM.
Fordi Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ønsker å være helt i ledelsen når det kommer til bærekraftig bruk av bygg, startet de sammen med Areo et prosjekt som setter brukeren i fokus. Prosjektet fikk navnet «Bærekraftig Bruk av Bygg». I denne workshopen  vil vi se nærmere på prosjektet og hvordan de aktivt har brukt «Design thinking» for å løse oppgaven. 


SESJON «B»

08:30 - 09:15: Rett på sak med åpenBIM
Simen Kyrkjebø fra NTI AS kommer og viser oss hvordan du enkelt tar kontroll over den praktiske planleggingen av virkelige oppgaver i byggeplasslogistikken, ved hjelp av åpenBIM og 4D.  

09:15 - 09:45: Hvorfor er datakvalitet så viktig? Slik sikrer du eierskap til dine data.
Bjørn Lindebrekke fra Norsk Byggtjeneste vil i dette foredraget gi deg en enkel oppskrift på hvordan du gjør dine data åpne, presise og tilgjengelig for hele verdikjeden gjennom ETIM og BSDD, uavhengig av verktøy og hva du måtte ønske å bruke DINE generiske data til.

09:45 - 10:05: Stopp feilbestillingene! Slik gjør du armeringsprosessen papirløs
Frode Tørresdal fra NoIS kommer og viser oss sin løsning for effektiv, presis og papirløs samhandling for armeringslogistikk. En løsning for prosjekterende, entreprenør og stålleverandør som tar brodden av samhandlingsutfordringene ved prosjektering, bestilling, levering og bygging. NoIS stiller med kombinasjonen av den fysiske og den modellerte verden live på konferansen.

10:05 - 10:15: Kaffepause

10:15 - 11:00: Økt fortjeneste - fra prat til handling
Lars B. Christensen fra Hexagon vil vise oss i praksis hvordan man med eksisterende verktøy og åpne standarder kan øke fortjenesten betraktelig. Ved å optimalisere, linke til, fra og i modellen, kan man med hjelp av skybaserte løsninger, håndholdte og stasjonære enheter få sanntids-informasjon om progresjon og flaskehalser, levert der den trengs når det trengs. Med det resultat at man sikrer riktig levering, til rett pris på riktig tidspunkt.

11:00-11:30: Et steg nærmere en datadrevet hverdag. Få ut BIMens fulle potensial. 
En BIM-modell i seg selv har liten verdi før man begynner å høste av dataene som ligger i den. I Frankrike har flere store aktører sett potensialet i å hente ut og analysere BIM-dataene til å styre lønnsomhet, overvåke og lære. Catendas Einar Gudmundsson deler erfaringer og viser hvordan du kan komme i gang for å hente ut potensialet i din BIM.

11:30 - 12:00: Slik lager du en «Digital tvilling» for eksisterende bygg
Per Kvernland fra Geograf og Anne Fuglesang fra Statsbygg kommer og demonstrerer hvordan de sammen - ved hjelp av banebrytende skanningsteknologi - har «bygd» en digital tvilling for den eksisterende Sykepleierhøgskolen i Oslo, på åpenBIM.

12:00 - 13:00: Dagen avsluttes med felles lunsj