VÅRA TALARE

Elektroskandia, redo att möta framtidens krav
Runt om i landet pågår fiberbyggnationer för fullt, 5G marknaden står i startgroparna, marknaden är glödhet och utvecklingen går i en rasande fart där det gäller för alla inblandade att hinna med. Med ambitionen att alltid ligga steget före, att vara förebilden i branschen står Elektroskandia redo att med moderna och innovativa lösningar möta framtidens krav. Vi tryggar materialförsörjning, effektivitet och genomförande för våra partners och kunder.

Anders Nordlöw, VD Elektroskandia Sverige & Sonepar Nordic

   

5G för alla, från teknik till affär
5G är klart för utrullning. Standarder och produkter är på plats. De första kommersiella tjänsterna lanseras. Vad innebär 5G tekniken och vad möjliggör den för konsumenter och företag? Vilka nya affärsmöjligheter öppnas för telekombolag och industrier som vill accelerera sin digitalisering?

Björn Odenhammar, Head of Networks Pre-sales, Ericsson

   

20 miljarder uppkopplade prylar år 2020 – IoT växer i rekordfart
Med IoT kan man få saker att kommunicera med varandra. Användningsområdena är oändliga och de nya värden vi kan skapa är otaliga. Ett exempel är så kallade smarta städer med gatubelysning som slås på när du närmar dig, soptunnor som talar om när de behöver tömmas eller automatiserad övervakning av väg-skyltar och trafikljus.

Kalle Eneroth, CTO på IoT Sweden
Kalle har studerat vid Uppsala Universitet, Eberhard Karls Universität i Tübingen samt Université de la Mediteranee i Marseille. De senaste 20 åren har han runt om i världen arbetat i frontlinjen för kommunikation inom ICT på företag som Teleca, Ericsson, Accenture, Avanade, DigiNav och nu senast IoT Sweden

   

Spektrum för 5G - Halkar vi efter?
5G lovar många spännande saker, en fundamental förutsättning för allt detta är tillgång till radiospektrum. Radiospektrum är kanske den viktigaste råvara för att bygga ut nät. Hur ligger vi till i Sverige, och vad händer på den europeiska nivån?

Jonas Wessel, Chef spektrumavdelningen PTS
Jonas är chef för spektrumavdelningen på PTS och även ordförande för Radio Spectrum Policy Group (RSPG) under 2018–2019. RSPG är en rådgivande grupp som bistår Europeiska kommissionen med utveckling av radiospektrumpolitiken.

   

Effektiv och snabb introduktion av 5G i 4G nät
Var, när och hur introducerar du 5G i ditt nät? Hur maximerar du utnyttjandet av tillgängligt spektrum och din existerande utrustning och minimerar risk? Ericsson presenterar sitt stegvisa tillvägagångssätt.

Joakim Hanusek Strategic Product Manager Ericsson

   

Full potential med uppkopplad och molnbaserad industri
Varje maskin, process och system genererar massor av värdefull data. Intresset för IoT inom svensk industrin blir allt större och alla vill använda sin data på ett smartare sätt. Öppna gränssnitt och enkel uppkoppling till IoT-plattformar kommer vara en förutsättning för att kunna använda data till dess fulla potential och genom detta effektivisera befintliga verksamheter samt skapa nya digitala möjligheter.

Rikard Skogh, Sales Manager Cloud Application Solutions, Siemens
Civilingenjör inom industriell ekonomi från Luleå tekniska universitet. Rikard har arbetat sju år på Siemens och har bland annat startat upp den svenska verksamheten för industriell it-säkerhet och introducerat IoTplattformen MindSphere till den nordiska marknaden. Brinner för nya affärsmodeller och de enorma möjligheterna som digitaliseringen för med sig. 

   

Nanoteknologin griper in överallt och kommer att förändra vårt sätt att leva
Nästan all nanoteknik handlar om att försöka lösa människans stora problem och utmaningar. Den allra största är den hållbara energiförsörjningen en annan den åldrande befolkningen. Maria menar att digitaliseringen är slutet på datorrevolutionen och att nanotekniken börjat driva nästa industriella revolution.

Maria Strømme, Professor i Nanoteknologi vid Uppsala universitet.
I mer än ett decennium har hon uppmärksammats för sina framgångar. Hon har tagit 30 patent, skrivit drygt 200 internationella vetenskapsartiklar och har en rad styrelseuppdrag i nationella och internationella forskningsråd. När hon tillträdde sin tjänst blev hon Sveriges yngsta lärostolsprofessor i ett teknikämne. Strømme och hennes forskargrupp forskar kring många olika företeelser inom nanoteknologi. De har på senare tid blivit berömda både för att ha gjort materialet Upsalite® och algbatteriet
Läs mer om Maria här!