FÖRELÄSARE

 

Carl Heath - Kursledare

Carl Heath är senior forskare och fokusledare för området digial resiliens i RISE, samt forskare vid Göteborgs Universitet och en del av SCDI - Swedish Center for Digital Innovation. Han är verksam inom områden som samhällets digitala strukturomvandling, framförallt rörande frågor kopplade till demokrati, digital resiliens, och innovationsledning. 
Mer om Carl finns på www.carlheath.se.

 

Micke Kring - Kursledare  

Micke Kring är digital strateg och projektledare vid RISE, där han fokuserar på digital transformation och teknologiska innovationer inom offentlig sektor. Han har en gedigen bakgrund inom digitalisering, framförallt kopplat till utbildningssektorn, och har arbetat med att utveckla och implementera arbetssätt och digitala lösningar för att effektivisera och förbättra verksamheter. 
Mer om Micke finns på www.mickekring.se.

 

Tomas Lindroth  

Tomas Lindroth är lektor vid Institutionen för Tillämpad IT, Göteborgs universitet. Han leder Sveriges största forskargrupp inom informatik med fokus på samhällets digitalisering. Tomas forskning fokuserar på strategiprocessen och omställningsförmåga i relation till digitalisering i offentlig sektor. Han sitter också i styrgruppen för Centrum för personcentrerad vård (GPCC).

 

Stella Riad  

Stella Riad har en doktorsexamen från KTH inom teoretisk partikelfysik. Efter några år av forskning och utveckling inom strålterapi är hon idag chef för enheten dataanalys på avdelningen för datavetenskap. Enheten hon leder forskar inom avancerad dataanalys och AI. Enhetens expertis är bred bland annat inom områdena statistisk maskininlärning, bayesisk statistik, optimering och simulering, djupinlärning och logik.

 

Johan Magnusson  

Johan Magnusson är professor och föreståndare för SCDI vid Göteborgs universitet. Hans forskning rör styrningsmässiga förutsättningar för ändamålsenlig digitalisering, och han är mycket aktiv i den offentliga debatten kring teknologi och digitalisering.

 

Kristina Knaving  

Kristina Knaving är senior forskare på RISE. Hon har en bakgrund som civilingenjör och sedan forskare i människa-datorinteraktion och beslutsstöd. Hennes forskning på RISE fokuserar på möjligheterna, riskerna och de etiska frågorna kring AI och persondata, samt hur nya teknologier påverkar individer och samhälle.