Möt några av våra talare

Thomas Husson, Vice President and Principal Analyst Forrester  
Forrester är en av världens mest inflytelserika analys- och konsultföretag och arbetar med företag inom de flesta branscher. Thomas är bolagets Vice President och har mer än 20 års erfarenhet inom digitalisering. Han är en internationell föreläsare som ofta citeras i The New York Times och The Wall Street Journal. Ämnet som Thomas kommer att prata om är "Customer Experience and digital transformation". Föredraget är på engelska. 
 
   
Sofie Lindblom, tidigare global innovationschef Spotify      
Hösten 2016 sa Sofie upp sig från rollen som global innovationschef på Spotify för att starta upp ideation360, ett bolag som hjälper organisationer och företag med hur man långsiktigt jobbar med innovation. Sofie är en eftertraktad internationell föreläsare som bland annat blivit utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste kvinnor, en av 101 supertalanger samt årets digitala influencer. 2017 listade TCO Sofie på fjärde plats i listan över Framtidens Mäktigaste och på samma tema har Inspiring Fifty utsett Sofie till en av de 50 mest inspirerande kvinnorna i Europa.
 
   
Patrick Svanström, Operativ chef SmålandsVillan      
SmålandsVillan grundades 1997 och är en av Sveriges ledande tillverkare av volymhus. Den snabba utvecklingen bland konsumenter att söka information och handla online har även nått hustillverkarna. Sedan smålandsvillan.se lanserades under våren 2017 har över 10 000 hus skapats i Husbyggaren, en helt skräddarsydd säljplattform och huskonfigurator. SmålandsVillan har sedan lanseringen ytterligare förstärkt sin position på marknaden och framåt är det fullt fokus på att fortsätta satsa digitalt. Under EpiServer Web Awards 2018 utsågs smålandsvillan.se till ”Bästa leadsgenererande webbplats”. 
 
   
Anders Torell, CEO Loop Industries och f.d. Head of Business Transformation and Digitalization NCC   
NCC har startat Loop Industries, ett techbolag som ska utveckla nästa generations digitala lösningar för hela byggsektorn. Företagsportföljen består i dagsläget av verksamheterna Loop Rocks, Loop Rocks Express och Hauly, digitala plattformar för logistik, byggmaterial och transporter. Målet - att bygga digitala plattformslösningar som möjliggör bättre affärer för byggbolagen, sänker de höga byggkostnaderna och gör branschen mer hållbar. 
 
   
Marcus Fogel, Senior Director Global Online Oriflame Cosmetics       
Oriflame Cosmetics är ett ledande internationellt direktförsäljande kosmetikföretag som grundades i Sverige 1967. Idag finns Oriflame i över 60 länder och är marknadsledande i över hälften. Företaget har satsat på digitala hjälpmedel åt sin säljkår, bland annat mobilapparna Oriflame Makeup Wizard och Oriflame SkinExpert. Oriflame Makeup Wizard, vinnare på Best Mobile App Awards, är en app som möjliggör virtuella testsminkingar med hjälp av telefonens inbyggda kamera. Oriflame SkinExpert App tar hudvårdsråd till nästa nivå med skräddarsydda rekommendationer. Vi tar del av en spännande digital resa som lyft Oriflame.     

 

Calill Odqvist Jagusch, VD, Light My Fire of Sweden

 

 
Calill Odqvist Jagusch är passionerad ägare och VD för outdoorbolaget Light My Fire of Sweden som skapar utomhusprodukter med färg, design och funktionalitet. Mest känd är kanske sporken – en kombination av sked, kniv och gaffel som tillverkats i nästan 40 miljoner exemplar så här långt. Jaguschs kärlek till naturen har alltid varit en drivkraft för henne och företagets vision om "We ignite dreams – today and tomorrow" har lett till företagets beslut att ändra alla sina produkter till bioplast.