24 april 2019

Playhouse Teater, Stockholm
Kl. 08.00-12.45

 

Kl. 07.30-08.00 Registrering med kaffe och fralla

 

Kl. 08.00

Välkommen!
 Heléne Lidström, Healthy Business och moderator

 

Heléne Lidström har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar i Finnair, Microsoft, Icon Medialab och Tele2. Förändring på temat kommunikation, kultur och ledarskap har varit hennes röda tråd. Hon ansvarade för Microsofts resa till  "det nya arbetslivet" som bland annat innebar att man införde ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Heléne är en uppskattad och ofta anlitad moderator, föreläsare och strategisk rådgivare.

 

Kl. 08.15

Får man vara lite människa, också?
Jan Gunnarsson, Värdskapet

 

Om konsten att välkomna sig själv och andra i en tid av skärmar, algoritmer och robotar. I varje kollega och kund bor en människa som precis likt oss själva vill leva ett anständigt och meningsfullt liv, som upplever såväl framgång som motgång i livet och som vill bli mött med respekt, värdighet, omtanke och glädje.

Jan Gunnarsson är författare till åtta böcker om värdskap, internationell föreläsare, utbildad till lärare i medkänsla vid Stanforduniversitet och grundare av Hostmanship Group och Värdskapet. Han inspirerar människor att leva och mötas autentiskt och i samklang med det naturligt goda i oss.

 

Kl. 09.00

VD-assistenten delar med sig
Claire Lesbirel, EQT


Som VD-assistent förväntas man kunna hantera mycket. I bland är det svåra gränsdragningar och problem uppstår som ofta behöver lösas på kort tid. Claire strävar efter att hela tiden leverera "excellency" och här ger hon konkreta exempel på vad det kan innebära i olika situationer. Hon delar med sig av både bra och mindre bra erfarenheter som har format henne till den VD-assistent hon är i dag.

Claire Lesbirel har över 25 års erfarenhet från olika roller inom HR, Business Development och Admin Support. De senaste 12 åren har hon jobbat som Executive Assistant för Bain & Company (Business Consulting) och nu som CEO Assistant på EQT som är ett ledande globalt Private Equity-bolag.

 

Kl. 09.30 Kaffe och kaka

 

 

Kl. 10.15

Affärsengelska – 10 bästa tipsen!
Cynthia Morissette, Cyntactic


Svenskar är i allmänhet mycket bra på engelska men det finns några vanliga fel som många av oss gör i den skriftliga kommunikationen. Vi går igenom de tio vanligaste felen och lär oss undvika dem. 

Cynthia Morissette är engelsk språkkonsult från USA. Hon har bott och arbetat i Sverige i 18 år. Hon undervisar affärsengelska runt om i Sverige och översätter från svenska till engelska.

 

Kl. 10.45

Retoriska knep 
Sophie Tolstoy Regen, Capacitet/ Wise Consulting


Vill du känna dig säkrare när du ska informera på ett möte? Är du angelägen om att dina kolleger förstår och respekterar din yrkesroll? Vill du öka din trovärdighet, bli tydligare och mer inspirerande i din kommunikation? Hur vi framför våra budskap är avgörande för hur de kommer mottas. Genom att öka din kroppsmedvetenhet, stärka din röst och skapa en äkta kontakt får du garanterat mer gehör för dina idéer.

Sophie Tolstoy Regen är ledarutvecklare med inriktning på kommunikation på Capacitet/Wise Consulting. Hon har i många år tränat grupper och individer i konsten att nå fram på bästa sätt. Sophie har en bakgrund som skådespelare och logonom och använder sig av verktyg från scenspråket och retoriken. 

 

Kl. 11.15

Arbetsglädje? Ja tack!
Christina Stielli, föreläsare och författare


Varför är det så viktigt med glädje på jobbet? Vad säger forskningen om vikten av välmående på jobbet och hur det kopplas direkt till bättre prestationer, bättre samarbetsklimat, ökad produktivitet och sänkta sjukskrivningstal? Många har arbetsglädje inskrivet i vision och värdegrund, men få kan bena ut vad det egentligen innebär och vem som är ansvarig för hur kul det ska vara på jobbet. Handlar det verkligen om bowlingkvällar och After Work arrangerade av trivselgruppen eller handlar det om någonting helt annat? Inspiration blandat med fakta och med en gedigen verktygslåda för arbetsglädje redan samma dag. 

Christina Stielli är en flitigt anlitad föreläsare och fick utmärkelsen Årets Talare 2014 och 2015. Hon är även författare och har bland annat skrivit Skapa arbetsglädje och Jag vill vara glad. Tillsammans med Mia Törnblom driver hon podcasten Självklart.  

 

Kl. 12.30 
Vi summerar dagen och skickar med en wrap!