Foredragsholdere

 

Om nevromuskulære sykdommer i medisinsk perspektiv
Kristin Ørstavik, seksjonsleder og overlege dr. med. Leder for Seksjon for sjeldne nevromuskulære tilstander, herunder EMAN (enhet for medfødte og arvelige nevromuskulære tilstander), ved Oslo universitetssykehus. EMAN er en del av NMK-samarbeidet og således en del av Kompetansetjenesten. Kristin er spesialist i nevrologi og klinisk nevrofysiologi. I EMAN jobber hun tverrfaglig sammen blant annet barnefysioterapeut, voksenfysioterapeuter, barnenevrolog, voksennevrologer, klinisk nevrofsyiolog og ernæringsfysiolog er. De tar i mot poiliklinisk barn og voksne fra hele landet med mistanke om, eller kjente arvelige, nevromuskulære tilstander. I tillegg driver EMAN med forskning og informasjonsarbeid, både mot helsearbeidere, pårørende og pasienter. De samarbeider med FFM (foreningen for muskelsyke).

Liliana Klimont, spesialfysioterapeut, avd. for habilitering, Akershus Universitetssykehus. Utdannet som spesialist i barnefysioterapi i Polen. Tidligere arbeidet på Universitetssykehuset i Gdansk, på nyfødt- og barneklinikken, instruktør i Bobath nevrodevelopmental konseptet. 

Bodil Herheim, spesialfysioterapeut, avd. for habilitering, Akershus Universitetssykehus. Spesialist i barne- og ungdsomsfysioterapi. Faglærer i kroppsøving. Tidligere arbeidet i bydel Nordstrand og på BNS, Rikshospitalet 

 

Fysioterapeuters meldeplikt og lojalitet mot kolleger og/eller familier
Bjørg C. Langeland, can mag. Mangeårig seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Utdannet fysioterapeut og har tidligere jobbet innenfor ortopedi.

 

Barnefysioterapi – refleksjoner og skråblikk
Anne Brit Brodal, fysioterapeut. Har lang og omfattende erfaring som fysioterapeut, leder, veileder og underviser.  Bred erfaring med barn fra klinisk fysioterapi på sykehus, institusjoner, private institutter, kommunehelsetjenesten, Statens Senter for barne- og ungdomspsykiatri og Familieavdelingen. Hun har i tillegg et stort frivillig engasjement og har jobbet 13 år i «Kors på halsen», Røde Kors sitt dialogtilbud til barn og unge. 

 

Barnets stemme
Trude Rønvik, psykologspesialist ved Oslo universitetssykehus.

 

Barn utsatt for vold og overgrep – hvilke tegn skal man se etter og hvordan skal man håndtere det?
Kristine Rysst Heilmann, psykologspesialist med spesialisering i klinisk barne- og ungdomspsykologi. Tidligere jobbet i PPT og i BUP. Jobber nå ved Statens Barnehus og har vært der i 2 ½ år.

Helge Angell-Hansen, spesialist i klinisk pedagogikk. Har jobbet ved Statens Barnehus i 5 år og leder konsultasjonsteamet der. Tidligere arbeidet i PPT og BUP.


De turbulente ungdomsårene sett i lys av hjernens utvikling
Anne-Grethe Urnes, psykologspesialist i klinisk nevropsykologi og barne- og ungdomspsykologi. Hun har lang klinisk erfaring fra arbeid i PPT og BUP og som leder for nevroteam. Hun er mangeårig studieleder for en tverrfaglig utdanning i nevropsykologi/nevropsykiatri ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse. Redaktør for fagboken «Nonverbale lærevansker», og redaktør og forfatter av boken «Den interaktive hjernen hos barn og unge».

 

Idrettsskader hos barn: Hva er det? Hvordan forebygge? Hvordan behandle?
Svein Kristiansen, manuellterapeut. Svein er eier og daglig leder av MSK klinikken i Fredrikstad. Han har stor bredde i sin pasientportefølje, og interesserer seg spesielt for idrettsmedisin blant barn og unge, billeddiagnostikk, studentveiledning og undervisning/kunnskapsformidling.

 

Barn med kreft. Rehabilitering etter kirurgi – veien videre, trening og oppfølging
Merethe Lia Johansen, fysioterapeut ved Radiumhospitalet, spesialist MNFF i onkologi.

 

Rygg og nakkesmerter hos barn
Hedvig Paus, manuellterapeut med spesialisering i barnemanuellterapi. Arbeider ved Ullernklinikken.