Seminariepass 3 
Onsdag 8/5 kl 14.00 - 14.45

3.A SOSFS 2011:9 och kvalitetsledning i praktiken - Steg 2

Det är lätt att fastna i förarbetet och att vilja ta för stora steg vid införandet av ett ledningssystem. Fokus hamnar på att kartlägga, när målet är att förbättra. Måste det vara “från ax till limpa” - eller går det bra att börja mitt i? Vi tittar närmare på kunder som arbetar innovativt med sitt ledningssystem. Vilka lärdomar kan vi dra, hur har de tänkt, vad har de fokuserat på, hur ser egentligen nästa steg ut och vad fungerar bäst? Pass 2A är lämplig som en introduktion till detta pass. 

För dig som är intresserad av: praktiska exempel, kvalitetsledning, ledningssystem, SOSFS 2011:9
Talare: Sara Brodin, Konsult, Stratsys
Amanda Eldering, Konsult, Stratsys
 

3.B Så kan du koppla ihop ditt budget- och ekonomisystem med Stratsys 

Öka effektiviteten i din organisation med rätt integrationer. Vi tittar närmare på hur du kan koppla ihop budget- och ekonomisystem med Stratsys och samtidigt eliminera dubbelarbetet. Få konkreta exempel på hur du kan minska administration och få mer tid till djupgående analys.
 
För dig som är intresserad av: Integration, budget och ekonomistyrning
Talare: David Wahlbeck, Partneransvarig, Stratsys  
 

3.C Få kontroll på ditt arbete med informationssäkerhet 

Att ha rutiner för informationssäkerhet är idag en hygienfaktor. Frågan är dock hur du bäst skapar en proaktiv och hållbar arbetsprocess. Hör hur PEAB Support med hjälp av DIGFrame har lyckats få kontroll på deras arbete med informationssäkerhet och systemförvaltning och samtidigt lyckats skapa en bra översikt, struktur och möjlighet till uppföljning. Följ med på en resa från GDPR till struktur, aggregerade processer och synergier. 

För dig som är intresserad av: smart IT till rätt kostnad, automatisering och informationssäkerhet  
Talare: Daniel Sanell, Förvaltningsledare, IT PEAB Support
Jens Ingelsäter, DirSys
 

3.D Öppna upp din stad med medborgarportal

I ett digitaliserat samhälle förväntas det vara lika naturligt och enkelt att kunna se och jämföra välfärdstjänster som det är att jämföra restauranger. Låt dig inspireras av hur andra kommuner lyckats göra det möjligt för sina invånare att jämföra goda resultat i förhållande till grannkommuner eller hela riket! 

För dig som är intresserad av: digitalisering, medborgarportal och tillgänglighet
Talare: Martin Bredahl, Partneransvarig, Stratsys
Anna Bladh, Verksamhetscontroller, Helsingborgs stad