Seminariepass 1
Onsdag 8/5 kl 11.00 - 11.45

1.A Vad är nytt i Stratsys? 

Förra året släppte vi en av våra största releaser någonsin. Med stort fokus på användaren laserades en rad förbättringar med målsättningen att förenkla både arbetsliv och arbetsprocess. Vi kommer att titta närmare på Nya Stratsys och alla efterlängtade funktioner och förbättringar i verktyget. Få tips på hur du bäst använder all ny funktionalitet så du får ut ännu mer värde från Stratsys! 

För dig som är intresserad av: produktnyheter, Nya Stratsys, Work-life Simplicity

Talare: Stratsys produktteam
 

1.B Nordanstigsmodellen - en horisontell helhetsmodell för verksamhetsstyrning

Att sätta nya processer är alltid utmanande för en organisation. Speciellt när det rör sig om nya typer av styrningsmodeller. Nordanstigskommun står precis inför utrullningen sin nya verksamhetsstyrningsmodell och passar på att dela med sig av lärdomar och tips! Följ med på en resa som innebär ett helt nytt sätt att tänka, för hela organisationen! 

För dig som är intresserad av: Tillitsbaserad styrning, helhetsmodell utifrån systemsynsätt för verksamhetsstyrning, kvalitetsarbete, internkontroll, egenkontroll, processledning

Talare: Fredrik Pahlberg, Kommunchef, Nordanstigs kommun
Carina Nilsson, Projektledare, Nordanstigs kommun
David Bernhardsson, Konsult, Stratsys
 

1.C Så har Region Stockholm lyckats spara tid på rapportering

Nya verktyg och arbetssätt leder inte alltid till effektivare resultat. Men med en standardmall för rapportering och inläsning av ekonomi- och produktionsdata har Region Stockholm lyckats spara tid. Region Stockholms vision i genomförandet har varit att det ska vara lätt att göra rätt! Hör de själva berätta om hur de har lyckats med sitt nya arbetssätt. Vi passar också på att titta närmare på de tekniska förutsättningarna och implementeringsprocessen. 

För dig som är intresserad av: rapportering, att jobba datadrivet och bästa metod

Talare: Eva Hansson, Controller, Region Stockholm 
Maria Folke, Avdelningschef Ekonomi, Region Stockholm

1.D Så får du ut mest av Stratsys                 

Vi tittar på hur du får ut mesta möjliga värde av Stratsys plattform och går igenom viktiga framgångsfaktorer som plattformens uppsättning, integrationer och tekniska förutsättningar. Under passet tittar vi också på mjukare delar som utbildning, kommunikation och förändringsledning. Vi har sett att det är kombinationen av dessa som leder till bättre analys, uppföljning och användarnöjdhet.

För dig som är intresserad av: framgångsfaktorer, optimal uppsättning och förändringsledning

Talare: Simon Gustavsson, Konsultchef, Stratsys