Talare  

 


Gunnar Wetterberg
Talar - kl 13.00 - Regioner, järnvägar och politik i ett historiskt perspektiv

Mångfacetterad författare och historiker med erfarenhet bland annat som ansvarig för finansdepartementets långtidsutredningar under 90-talet. På senare tid har han också synts i TV-program som Fråga Lund och På spåret.

 


Mikael Stamming
Talar - kl 10.20 - Effekter av infrastruktur - exemplet Skåne

Mikael arbetar som konsult inom utveckling och infrastruktur. Har varit utvecklingsdirektör i Region Skåne och en av två förhandlingspersoner inom Sverigeförhandlingen. Startade intresset för nya stambanor genom att vara första VD på Europakorridoren AB

 


Johan Nestor
Talar - kl 10.20 - Effekter av infrastruktur - exemplet Skåne

Johan jobbar idag som programchef på IKEA Älmhult AB med frågor som rör: Work, Live, Visit IKEA in Älmhult. ”Därför så är Infrastruktur en viktig fråga för oss.”

 


Göran Hallin
Talar - kl 11.10 - Östergötlands potential

Göran Hallin arbetar som strategisk rådgivare på Kontigo. Med drygt tjugo års erfarenhet som forskare, tjänsteman och konsult inom områdena regional utveckling- och tillväxt, samt närings- och innovationspolitiska frågor kommer Göran ge oss ett perspektiv på vad som driver den regionala utvecklingen och vad det innebär för Östergötland

 


Ellinor Persson
Moderator

En av Sveriges mest rutinerade programledare som arbetat i både TV och radio och som tv-journalist på flertalet produktionsbolag i Sverige. Sedan 2004 arbetar Ellinor huvudsakligen som moderator och debattledare och är flitigt anlitad inom ett brett spektrum av ämnesområden.